Første spillerunde af Superligaen 2017/18 er næsten i bøgerne, men vi mangler at få overstået sæsonens første mandagskamp, som står på TRE-FOR Park i Odense mellem OB og FC Nordsjælland. Som du kan læse i optakten forneden, mangler OB flere vigtige spillere til denne kamp, mens FCN også har sagt farvel til flere profiler.

OB rundede foråret pænt af i nedrykningsslutspillet, og kan tage momentum med sig ind i de første spillerunder af den nye sæson. Fynboerne er da også favoritter, når vi ser på OB vs FCN odds, og det skyldes måske mest af alt, at der har været ren fynsk dominans med syv OB sejre i de seneste syv kampe mod FC Nordsjælland.

Hos bet365 er der lige nu odds 2.10 på OB, mens FCN kan spilles til odds 3.40. Samme odds er der på uafgjort netop nu, og du kan se odds-udviklingen hele vejen til slutfløjtet foroven i vores kampinfo-box.

Spil på kampen hos bet365.dk >>

 

Optakt: OB vs FC Nordsjælland

ob-fc-nordsjaelland-logo

OB har slået FC Nordsjælland i de seneste syv interne opgør, og den seneste FCN-sejr ligger helt tilbage til 2014. Tigrene fra Fyn er har altså vist sig stærkere end tigrene fra Farum i de seneste mange kampe, og nu får OB chancen for at gøre det otte sejre i træk mod FCN og samtidigt kickstarte sæsonen med tre point til kontoen hjemme på TRE-FOR Park.

OB er dog lettere amputerede fra start, da fynboerne mangler en vigtig trio på holdet. Anfører Kenneth Emil Petersen skal afsone karantæne, mens Jacob Barrett Laursen og Jens Jakob Thomasen begge er skadet. Det er tre spillere, som cheftræner Kent Nielsen benyttede sig flittigt af i startelleveren i sidste sæson, så EM-helten fra 1992 får altså ikke lov at stille i stærkeste opstilling i premieren.

Til gengæld kan Kent Nielsen glæde sig over at de to nye spillere i truppen, angriberen Nicklas Helenius og målmand Thomas Mikkelsen, begge er klar til debut hos Striwerne.

 

FCN har mistet profiler

FC Nordsjælland benyttede sig i sidste sæson af et meget ungt mandskab, som voksede gevaldigt med opgaven henover sæsonen. Det blev til en plads i mesterskabsspillet, hvilket i høj grad var Marcus Ingvartsens fortjeneste. Med 23 mål i sæsonen blev Ingvartsen Superliga-topscorer og stod egenhændigt for næsten halvdelen af FCNs mål i sæsonen.

For få dage siden skrev Ingvartsen dog under på en 4-årig kontrakt med Genk, så sidste sæsons Superliga-topscorer er tabt for FCN i denne sæson. Det samme er Stanislav Lobotka, som spillede en fantastisk sæson i fjor, hvilket ikke gik ubemærket hen hos spanske Celta Vigos talentspejdere.

I alt har man sagt farvel til fem spillere, og ind er kommet fire nye U19-talenter fra egne rækker, samt den 18-årige ghaneser Collins Tanor fra Manchester Citys U18-hold. Med i truppen til Odense er også tre nye spillere fra U19-holdet, som alle kan få debut mod OB. Det drejer sig Andreas Olsen, Nicolai Frederiksen og Magnus Kofod Andersen.

 

Spilforslag til kampen

FCN kommer til at kunne mærke tabet af Lobotka og Ingvartsen, specielt i de første par spillerunder, hvor der ydermere er lagt op til debut til flere helt unge spillere. Godt nok mangler OB tre vigtige normale startere, men OB bør kunne slå FCNs unge mandskab på hjemmebanen. Det vil som nævnt være den ottende sejr til OB i træk mod FCN, og det belønnes med et flot odds 2.10 hos bet365.

Odds.dk spilforslag:

  • OB vinder: 2.10
  • Ciffertips 3-0: 19.00

Spil på kampen hos bet365.dk >>