Denne kamp kan nemt gå hen og blive rigtig interessant. Spanien er kæmpe favoritter på hjemmebane, men Albanien viste ved EM sidste sommer, at man aldrig må undervurdere dem. Gæsterne kan stadig nå VM, men det kræver en sejr i Madrid imod Spanien.

Spanien kan med en sejr sikre sig førstepladsen i VM-kvalifikationsgruppe G og dermed booke en billet til næste sommers VM-slutrunde. Den spanske trup har dog været præget af uro i den sidste uges tid, hvilket skyldes den catalonske krise, som Spanien oplever i øjeblikket.

Bortset fra en pinligt 3-0-nederlag på hjemmebane til Israel har Albanien haft en flot kvalifikation. Balkan-nationen ligger på tredjepladsen i gruppen, og de har bevist, at kvalifikationen til EM ikke var en tilfældighed.

Spanien er dog gigantiske favoritter til denne kamp. Hos bookmakeren Betsafe er en spansk sejr helt nede i 1,071, imens der er odds 41 på, at Albanien vinder.

Læs vores anmeldelse af Betsafe her, hvor vi blandt andet går i dybden med deres livebetting, spiludbud og livestreaming.

 

Bookmaker is inactive

 

Optakt: Spanien – Albanien

Spanien

Spanierne har været suveræne i denne kvalifikation, som de simpelthen er cruiset i gennem. Efter otte kampe er spanierne stadig ubesejrede, og de har blot smidt point en enkelt gang, hvilket skete på udebane imod Italien, hvor det blev til 1-1. Spanien fører dermed gruppen med tre point ned til Italien, og da de er bedst indbyrdes kan de sikre førstepladsen med en sejr imod Albanien.

Spanien har dog været ramt af uro på det seneste. Cataloniens uafhængighedskamp, og centralregeringens hårdhændede bekæmpelse af denne, har skabt splid i landsholdstruppen, hvilket er gået udover moralen. FC Barcelona-profilen Gerard Piqué har længe været en åbenmundet tilhænger af catalansk selvstændighed, hvilket har vendt fansene imod ham. Under træningen tidligere på ugen buhede de spanske fans af ham, og han er efter sigende blevet uvenner med forsvarsmakkeren, Sergio Ramos. Ifølge den spanske avis, AS, er Piqué og Ramos’ forhold blevet permanent ødelagt, og Piqué kan nu blive tvunget til at forlade landsholdslejren.

Efter Barcelonas sejr imod Las Palmas i starten af måneden tilbød Piqué faktisk at trække sig fra landsholdet, hvis landstræneren eller fodboldforbundet mente, at han var en hindring. Indtil videre er Piqué dog stadig i truppen, og han forventes at starte i Spaniens centerforsvar, når kampen imod Albanien starter.

Spanien må undvære Dani Carvajal, Andrés Iniesta og Álvaro Morata, der alle er skadede.

 

Trup

Målmænd: David de Gea (Manchester United), Kepa Arrizabalaga (Athletic Bilbao), Pepe Reina (Napoli)

Forsvarsspillere: Jordi Alba (Barcelona), César Azpilicueta (Chelsea), Marc Bartra (Borussia Dortmund), Nacho (Real Madrid), Nacho Monreal (Arsenal), Gerard Piqué (Barcelona), Sergio Ramos (Real Madrid), Álvaro Odriozola (Real Sociedad)

Midtbanespillere: Isco (Real Madrid), Thiago (Bayern München), Sergio Busquets (Barcelona), Asier Illaramendi (Real Sociedad), David Silva (Manchester City), Saúl Ñiguez (Atlético Madrid), Koke (Atlético Madrid), Marco Asensio (Real Madrid), Jonathan Viera (Las Palmas)

Angribere: Iago Aspas (Celta Vigo), José Callejón (Napoli), Rodrigo (Valencia), Pedro (Chelsea), Aritz Aduriz (Athletic Bilbao)

 

Albanien

Albanien imponerede alt og alle, da de sidste sommer kvalificerede sig til EM i Frankrig. Her fik albanerne ganske vist kun tre point, men det markede alligevel, at Balkan-nationen skal tages seriøst. Det har de også vist i denne kvalifikation, hvor de i øjeblikket ligger på tredjepladsen efter stormagterne Italien og Spanien.

I alt har Albanien skrabet 13 point sammen, og de kan indtil videre være fint tilfredse med deres kvalifikation. Albanien har faktisk stadig muligheden for at komme til VM, men dette kræver, at de slår Spanien samt, at Italien taber på hjemmebane til Makedonien. Herefter skal Albanien så slå Italien på hjemmebane i sidste spillerunde. Umiddelbart virker det ikke realistisk, men det siger noget om Albanien styrke, at de stadig er med i kampen om VM-billetter.

Ser man på albanernes trup, er det tydeligt, at landets gode resultater bestemt ikke er tilfældige. Størstedelen af spillerne spiller i kvalitetsligaer, og mange af dem er endda med i europæisk fodbold.

 

Trup

Målmænd: Etrit Berisha (Atalanta), Alban Hoxha (Partizani Tirana), Enea Koliqi (Kukësi)

Forsvarsspillere: Ansi Agolli (Qarabag), Mërgim Mavraj (Hamburg SV), Elseid Hysaj (Napoli), Arlind Ajeti (Crotone), Berat Djimsiti (Benevento), Freddie Veseli (Empoli), Hysen Memolla (Hajduk Split), Iván Balliu (Metz)

Midtbanespillere: Andi Lila (PAS Giannina), Odise Roshi (Akhmat Grosnyj), Migjen Basha (Bari), Burim Kukeli (Sion), Ledian Mumeshaj (Benevento), Ermier Lenjani (Sion), Ergys Kace (PAOK), Taulant Xhaka (Basel), Liridon Latifi (Puskás Akadémia), Eros Grezda (Osijek), Valon Ahmedi (Maribor), Emanuele Ndoj (Brescia)

Angribere: Armando Sadiku (Legia Warszawa), Azdren Llullaku (Tobol)

 

Spilforslag

Der er ingen tvivl om, at Spanien er kæmpe favoritter, men odds 1,071 frister ikke rigtig. Albanien må nemlig ikke undervurderes, da de har en ganske stabil defensiv. De har blot lukket ni mål ind i alt, og sidst de mødte Spanien holdt de stand indtil anden halvleg.

I de foregående kampe imod Spanien, på hjemmebane, og Italien, på udebane, tabte de 2-0, og de har dermed vist, at de sagtens kan holde stand imod stærke modstandere.

Når man kæder dette sammen med de problemer, som Spanien har oplevet på det sidste, så er der ganske pæn værdi i asian-varianten Albanien +3,5 til odds 1,525 hos Betsafe. Her er der gevinst så længe, at Albanien højst taber med tre mål. Skulle Albanien lave overraskelsen og få point eller endda vinde, er der selvfølgelig også gevinst.

 

Bookmaker is inactive