Ovenpå SF’s udtræden af regeringen forventer spilleselskabet Betsafe, at partiet efter næste valg vil være det mindste i Folketinget. Spådommen lyder, at SF må stille sig tilfreds med mellem 4 og 6 mandater.

De seneste ugers debat om Goldman Sachs’ køb af DONG-aktierne har budt på masser af tumult i SF. I dag tog partiet så konsekvensen og trak sig ud af regeringssamarbejdet. Samtidig annoncerede Annette Wilhelmsen sin afgang som partiformand og efterlader dermed et parti med rekordlav vælgeropbakning og i splid med sig selv.

Skal man tro Betsafe, så bliver konsekvensen af de seneste dages begivenheder, at SF på sigt må finde sig til rette i rollen som Folketingets mindste parti. Er dette tilfældet efter næste valg, betaler bookmakeren pengene 1,75 gange igen. Helt konkret lyder forudsigelsen, at SF lander på 4 til 6 mandater, hvilket kan spilles til odds 1,90.

“SF er nu i skarp konkurrence med de konservative om at undgå en status som Folketingets mindste parti efter næste valg. Og det kan blive meget afgørende, hvornår valget kommer. Vi tror ikke, at det nu forhenværende regeringsparti ryger helt ud af Folketinget, men vi kan sagtens se dem flirte med spærregrænsen” siger Thomas Holm, der er oddssætter hos Betsafe.

 

Spil på hvor mange mandater SF får til næste valg på Betsafe her 

 

Hvor mange mandater får SF ved næste Folketingsvalg?

0                                 7.50

4-6                             1.90

7-9                             2.25

10 eller flere              10.00

 

Bliver SF det mindste parti i Folketinget efter næste valg?

JA            1,75

NEJ         2,00