Rosenborg – Zenit Skt. Petersborg odds: Zenit krise før Bendtner-møde

Der er lagt op til et spændende opgør, når norske Rosenborg BK hjemme tager imod russiske Zenit Skt. Petersborg i Europa League Gruppe L. Russerne fører gruppen med maksimumpoint efter de første tre kampe, imens Rosenborg ligger på tredjepladsen med tre point.

Rosenborg cruiser imod endnu et norsk mesterskab til samlingen. Med tre spillerunder igen fører de med otte point ned til Molde, og dermed ser det blot ud til at være et spørgsmål om tid før, at mesterskabet er sikret. Rosenborg kunne have sikret mesterskabet i weekenden, men her spillede de blot 0-0 på hjemmebane imod Stabæk.

Zenit startede sæsonen som lyn og torden, men de er kommet i krise på det seneste. Den russiske storklub har blot vundet en af deres seneste fem kampe, og i weekenden tabte de med 3-0 på hjemmebane til Lokomotiv Moskva.

Selvom Zenit ikke kører godt for tiden, er de stadig favoritter til at løbe med sejren. Hos bookmakeren Betsafe er der i øjeblikket odds 1,94 på, at Zenit vinder, imens en Rosenborg-sejr udbydes til odds 3,95. 

Bliv klogere på Betsafe med vores anmeldelse og få 1.000 kroner i velkomstbonus.

 

Spil på kampen hos Betsafe

 

Optakt: Rosenborg BK – Zenit Skt. Petersborg

Rosenborg BK

Rosenborg har været suveræne i den norske Eliteserien i denne sæson. Efter en flot sæson er klubben fra Trondheim således blot millimeter fra at sikre sig endnu et mesterskab til samlingen. Dette skyldes især fremragende præstationer fra danske Mike Jensen og Nicklas Bendtner, der begge har været blandt ligaens bedste spillere i indeværende sæson. Førstnævnte har tegnet sig for otte assists, imens sidstnævnte er ligatopscorer med 17 mål

I Europa har Rosenborg dog haft det noget sværere. Halvejs gennem Europa League-gruppespillet har nordmændene blot tre point, og de er således under pres. Rosenborg har tre point op til Real Sociedad på andenpladsen og seks point op til Zenit. Dermed skal der point på tavlen, hvis Rosenborg vil holde fast i håbet om at spille europæisk fodbold i foråret.

Selvtilliden bør dog være høj i Trondheim. Rosenborg har nemlig blot tabt en af deres seneste otte kampe, og i ligaen har de tre clean sheets i træk. Det store forspring fra ligaen har ydermere givet cheftræner Kåre Ingebrigtsen mulighed for at opprioritere Europa League, hvorfor man må forvente, at Rosenborg spillerne er helt friske til denne kamp.

Rosenborg må desværre undvære skadede Magnus Stamnestrø, Matthias Vilhjalmsson og Yann-Erik de Lanlay. Især tabet af islandske Vilhjalmsson vil kunne mærkes, da han har haft en stor sæson.

 

Zenit Skt. Petersborg

Russiske Zenit Skt. Petersborg er for anden sæson i træk at finde i Europa League. Det er bestemt ikke noget, der passer den stolte klub med den store selvforståelse. Derfor så man også Zenit investere massivt i sommers, hvor de både ansatte Roberto Mancini som ny cheftræner og hentede spillere som Emmanuel Mammana, Leandro Paredes, Mathias Kranevitter og Emiliano Rigoni. Sidstnævnte er topscorer i årets Europa League med fem mål, hvoraf de tre kom i sidste rundes kamp imod Rosenborg.

I gennem de seneste år har Zenit været kendetegnet ved, at klubbens resultater bliver mærkbart forværret, når vinteren begynder. Klubben fra Skt. Petersborg spiller fremragende fodbold i august og september, men herefter begynder resultaterne at svigte. Dette er også sket i denne sæson. I starten af sæsonen lignede Zenit en stensikker mester, men på det seneste har de haft det svært. De lyseblå har blot vundet en af deres seneste fem kampe, og i weekenden blev de udspillet af Lokomotiv.

Hele 3-0 tabte Zenit med, og de er nu dumpet ned på andenpladsen i den russiske liga. I Zenits trup finder man blandt andet fem argentinere, og det er ikke utænkeligt, at det kolde vejr, får dem til at underpræstere. Omstændighederne i Trondheim og Skt. Petersborg er meget anderledes fra, hvad de er vant til, og den russiske vinter kræver naturligvis tilvænning.

Bortset fra Viktor Fayzulin, der har været skadet siden 2015, har Zenit alle mand klar til kampen imod Rosenborg.

 

Spilforslag

Rosenborg skal have point på kontoen, hvis de vil gøre sig håb om videre avancement. Dette er dog bestemt også realistisk, da nordmændene er i god form for tiden. Bendtner og co. banker mål ind på stribe, og det er et spørgsmål om dage før, at de kan kalde sig norske mestre igen.

Udover Bendtner har Rosenborg også Samuel Adegbenro og Milan Jevtovic, der ligeledes er i flyvende form. De hvid-sorte har dermed masser af offensive kort at spille på, hvilket bliver vigtigt imod Zenit.

Russerne er markant stærkere på papiret, men Zenit er i dårlig form for tiden. Spillerne lever ikke op til deres store potentiale, og der er kommet grus i Mancinis maskineri. Derudover har Zenit en svær udekamp imod Rubin Kazan i næste weekend, og det er ikke utænkeligt, at Mancini vil spare en spiller eller to.

Vi anbefaler derfor, at man spiller på 1X til odds 1,82 hos Betsafe. Her vinder man, hvis kampen enten ender med Rosenborg-sejr eller uafgjort.

 

Følg spilforslaget hos Betsafe