Både kampen mod Holland og Sverige blev aflyst, da Spillerforeningen og DBU ikke kunne nå til enighed om en ny aftale omkring arbejdsforhold. Tirsdag skal det danske kvindelandshold så i aktion mod Kroatien på udebane, og det ligner en dansk sejr mod et kroatisk mandskab som ikke har vundet i deres tre foregående VM-kvalifikationskampe. Danmark er kæmpe favoritter på Oddset, hvor man får pengene 1,14 gange igen, mens en Kroatien-sejr belønnes med odds 14,50. 

Kampen kan ses på DR1 med optakt fra klokken 17:45.

Bookmaker is inactive

Find vores anmeldelse af Danske Spil og Oddset her.

Konflikt mellem DBU og Spillerforeningen

Det helt store samtaleemne har dog været den manglende aftale mellem Dansk Boldspils-Union og Spillerforeningen. I fredags var Nadia Nadims agent, Michael Kallbäck, ude med en stikpille til DBU’s administerende direktør, Claus Bretton-Meyer, som han blandt andet kaldte for en stor skændsel.

– Det er pinligt og en skam for dansk fodbold. Ikke kun for kvinderne men for fodbold i sig selv. Claus Bretton-Meyer (administrerende direktør, DBU, red.) er en stor skændsel. Det, han har gang i, er forkert. Han er på ferie og burde have taget et fly hjem for at løse det her. Det er pinligt, han ikke har tid til at komme og gøre det. Han viser, at hans prioriteter er forkerte, og skulle jeg bestemme, hvem der var direktør, ville han være færdig, udtalte agenten blandt andet til BT.

Det var dog ikke kun Dansk Boldspils-Union som fik en sviner af Nadia Nadims agent. Spillerforeningen bliver også kaldt for en skændsel, da de ifølge ham ikke har gjort deres arbejde godt nok.

– Spillerforeningen er også en skændsel. De bruger spillerne, i hvad end det er for en agenda. Det er ikke kun den ene parts skyld, at de ikke er nået til enighed. Selvom jeg synes, forbundet er den største skurk, er det også pinligt af Spillerforeningen, at de ikke har fundet en løsning. De bærer også et ansvar. Begge parter burde have kunnet finde frem til en aftale. Det er ikke sket, og det er ødelæggende for alle, udtaler Michael Kallbäck til BT. Den svenske agent siger endvidere, at det ville være en endnu større skændsel, hvis UEFA vælger at smide Danmark helt ud af VM-kvalifikationen.

 

Ingen Røddik med for Danmark

Line Røddik Hansen, som til dagligt spiller for FC Barcelona, har meldt afbud til den altafgørende kamp mod Kroatien på grund af en skade i akillessenen. Hun bliver erstattet af Caroline Møller Hansen fra Fortuna Hjørring. Både Pernille Harder og Nadia Nadim er dog klar til kamp.

Danmark fører gruppen sammen med Sverige. Begge hold har spillet én kamp og har maksimumpoint. Danmark har dog en bedre målscore end Sverige. Sverige vandt 0-2 ude over Kroatien, mens Danmark vandt 1-6 ude over Ungarn. Nadia Nadim scorede på straffespark efter 28 minutter, men Zsanett Jakabfi bragte balance i regnskabet efter 41 minutter – også på straffespark. Kort inden pausen gjorde Sanne Troelsgaard det til 1-2. Ti minutter inde i anden halvleg udbyggede Pernille Harder føringen til 1-3. Sanne Troelsgaard scorede til 1-4 i det 67. minut og fuldførte sit hattrick efter 74 minutter til 1-5. Indskiftede Nicoline Sørensen scorede kort før tid til slutresultatet 1-6.

 

Landsholdets trup

Målvogtere: Stina Lykke Petersen (KoldingQ), Maria Lindblad Christensen (Fortuna Hjørring)

Forsvarsspillere: Cecilie Sandvej (1. FFC Frankfurt), Janni Arnth Jensen (Linköpings FC), Stine Ballisager Pedersen (VSK Aarhus), Theresa Nielsen (Vålerenga IF)

Midtbanespillere: Katrine Veje (Montpellier HSC), Maja Kildemoes (Linköpings FC), Nanna Christiansen (Brøndby IF), Nicoline Sørensen (Linköpings FC), Sanne Troelsgaard (FC Rosengård), Sofie Junge Pedersen (Levante UD)

Angribere: Caroline Møller (Fortuna Hjørring), Frederikke Skjødt Thøgersen (Fortuna Hjørring), Nadia Nadim (Portland Thorns), Pernille Harder (VfL Wolfsburg), Signe Bruun (Fortuna Hjørring), Stine Larsen (Brøndby IF)

 

Spilforslag

Selvom det altoverskyggende samtaleemne har været konflikten mellem DBU og Spillerforeningen, tror vi stadigvæk på en dansk sejr i Kroatien. Vær opmærksom på at det danske landshold ikke har trænet særlig meget sammen med landsholdstrænerne på grund af deres strejke, og derfor bliver det langt fra en walkover mod kroaterne.

De danske kvinder vil gerne bevise, at de har fortjent forbedrede arbejdsforhold. Forvent derfor et toptændt dansk mandskab fra allerførste fløjt.

Da Danmark er storfavoritter hos samtlige bookmakere, er der bedre værdi i at tage dansk føring til pausen.  Dette belønnes på Oddset med pengene 1,52 gange igen.

 

Bookmaker is inactive