Det er top imod bund, når Italien tager imod Makedonien i VM-kvalifikationsgruppe G. Italien er i øjeblikket på andenpladsen, tre point efter Spanien, imens Makedonien er næstsidst i puljen. Italienerne jagter fortsat Spanien på førstepladsen, men det vil kræve et mirakel, hvis Gli Azzurri skal snuppe førstepladsen. For at det skal ske, skal Spanien smide point imod både Albanien og Israel, hvilket virker urealistisk.

Italien tabte for nyligt med 3-0 til Spanien, hvilket forsejlede deres skæbne og henviste dem til gruppens andenplads. Dette betyder, at de, som det ser ud nu, skal ud i to playoff-kampe om en billet til VM. Italien er dog den suverænt stærkeste toer i øjeblikket, så de har trods alt grund til at være optimistiske.

Efter lutter nederlag i de første fire kampe, har Makedonien fået rettet lidt op på deres kvalifikationskampagne i 2017. I de seneste fire kampe har de hentet to sejre og en uafgjort, og de nærmer sig Israel på gruppens fjerdeplads. Dette betyder ikke noget rent kvalifikationsmæssigt, men for Makedoniens selvforståelse er det vigtigt at få nogle point på tavlen.

Point på tavlen kommer der dog næppe imod Italien. De azurblå er kæmpefavoritter hos bookmakerne, der ikke kan forestille sig andet end en hjemmesejr. Hos Betsafe er der således odds 1,071 på, at Italien vinder, imens en makedonsk sejr belønnes med odds 41. 

Læs vores anmeldelse af Betsafe her, hvor du blandt andet kan læse om, hvorfor de måske er Danmarks bedste bookmaker.

 

Bookmaker is inactive

 

Optakt: Italien – Makedonien

Italien

Bortset fra 3-0-nederlaget til Spanien i starten af september, har Spanien spillet en fejlfri VM-kvalifikation. Lutter sejre er det blevet til imod alle andre modstandere end Spanien, og medmindre de går helt ned, så bør de som minimum komme i playoff. Mere bliver det dog næppe heller til, da netop nederlaget til Spanien kostede chancen for at tage gruppens førsteplads.

Nederlaget til Spanien blev revancheret med en smal 1-0-sejr hjemme imod Israel, hvor Gli Azzurri var i kontrol kampen i gennem. Kampens enlige mål blev scoret af Lazio-angriberen Ciro Immobile, der efter et par spildte sæsoner i Borussia Dortmund, Sevilla og Torino endelig er kommet i gang igen. I sidste sæson scorede han 23 mål, og i denne har han allerede scoret ni Serie A-træffere i blot syv kampe. Immobile, der har scoret seks mål i kvalifikationen, forventes at starte på toppen for Italien, og han bliver ekstra vigtig, da italienerne må undvære skadede Andrea Belotti.

Udover Belotti sidder Roma-spillerne Lorenzo Pellegrini, Daniele De Rossi og Emerson Palmieri også ude med skader. Det samme gør Marco Verratti og Alessio Romagnoli. Dermed er det en stærkt decimeret italiensk trup, der tager imod Makedonien.

 

Trup

Målmænd: Gianluigi Buffon (Juventus), Gianluigi Donnarumma (AC Milan), Mattia Perin (Genoa)

Forsvarsspillere: Giorgio Chiellini (Juventus), Leonardo Bonucci (AC Milan), Andrea Barzagli (Juventus), Matteo Darmian (Manchester United), Davide Astori (Fiorentina), Davide Zappacosta (Chelsea), Leonardo Spinazzola (Atalanta), Daniele Rugani (Juventus), Danilo D’Ambrosio (Inter)

Midtbanespillere: Antonio Candreva (Inter), Marco Parolo (Lazio), Stephan El Shaarawy (AS Roma), Lorenzo Insigne (Napoli), Federico Bernardeschi (Juventus), Roberto Gagliardini (Inter), Simone Verdi (Bologna), Nicoló Barella (Cagliari), Bryan Cristante (Atalanta)

Angribere: Ciro Immobile (Lazio), Éder (Inter), Manolo Gabbiadini (Southampton), Roberto Inglese (Chievo)

 

Makedonien

På trods af at det makedonske landshold for længst har udspillet sin rolle i VM-kvalifikationen, har det haft et fremragende 2017. Her har det i alt spillet seks  kampe, hvoraf det blot er blevet til et enkelt nederlag. Nederlaget kom på hjemmebane imod Spanien, og var på respektable 1-2. Derudover har Makedonien slået Liechtenstein, Hviderusland og Israel, imens det er blevet til uafgjort imod Tyrkiet og Albanien.

I Makedoniens trup finder man et par kendinge af dansk fodbold. Den bedst kendte er naturligvis den tidligere Brøndby-stjerne Ferhan Hasani, der til daglig spiller for makedonske Shkendija, men Levante-spilleren, Enis Bardhi, har faktisk også en fortid i Brøndby som ungdomsspiller. Han nåede aldrig førsteholdet, men efter et succesfuldt ophold i Ungarn, har den 22-midtbanespiller virkelig etableret sig som en klassespiller. Han har allerede scoret tre mål i La Liga i denne sæson, og fremtiden ser lys ud.

Den største profil på holdet er dog stadig angriberen Goran Pandev. Han har en lang fortid i italiensk fodbold bag sig, og han står som den højst scorende spiller i makedonsk fodbold nogensinde.

Pandev har i øvrigt startet et akademi i hjemlandet, og dette har netop produceret sin første landsholdsspiller i 22-årige Ljupcho Doriev.

 

Trup

Målmænd: Stole Dimitrievski (Gimnástic), David Mitov Nilsson (Norrköping), Damjan Shishkovski (Rabotnichki)

Forsvarsspillere: Stefan Sistovski (Sporting CP), Kire Ristevski (Vasas), Darko Velkovski (Vardar), Kristijan Toshevski (Pelister), Visar Musliu (Vardar), Gjoko Zajkov (Charleroi)

Midtbanespillere: Ferhan Hasani (Shkendija), Stefan Spirovski (Ferencváros), Ezgjan Alioski (Leeds), Enis Bardhi (Levante), Nikola Gjorgjev (Twente), Arijan Ademi (Dinamo Zagreb), Elif Elmas (Fenerbahce), Ljupcho Doriev (Akademija Pandev)

Angribere: Goran Pandev (Genoa), Ivan Trichkovski (AEK Larnaca), Aleksandar Trajkovski (Palermo), Ilija Nestorovski (Palermo), Adis Jahovic (Göztepe), Marjan Radeski (Shkendija)

Spilforslag

Ciro Immobile har været fuldstændig ustoppelig for både klub- og landshold i denne sæson, og denne form bør fortsætte imod Makedonien. Immobile har scoret i syv af sine seneste otte kampe, og han har virkelig selvtillid for tiden. I disse kampe er det i alt blevet til 11 mål.

Makedoniens forsvar er ikke noget at skrive hjem om, så Lazio-angriberen bør komme frem til chancer. Vi spiller derfor på, at Immobile scorer i løbet af kampen til odds 1,57 hos Betsafe.

 

Bookmaker is inactive