ryderFredag d. 26. september 2014 er det atter en gang blevet tid til den prestigefyldte Golfturnering, Ryder Cup, hvor de 12 bedste europæere skal møde de 12 bedste amerikanere. Turneringen der bliver afholdt hvert andet år, spilles i år i Gleneagles i Skotland, og den løber fra d. 26 til og med den 28. september.

 

Odds på Ryder Cup 2014 her —>

Som dansker bliver turneringen ekstra spændende at følge, da danske Thomas Bjørn er med på Ryder Cup holdet for Europa. Danskeren der er pt. er rangeret som nr. 30 på verdensranglisten kom med som den 6. på det europæiske hold, og han har to Ryder Cups turneringer bag sig. Det bliver dermed danskeren tredje, og vi kigger her på hvem hans holdkammerater er:

 

Europa:

Det europæiske mandskab føres an af Paul McGinley, som er kaptajn for holdet. Den 47-årige irer er dog ikke spillende, og han er derfor kun med som kaptajn.

Det største navn på Europa holdet er uden tvivl, Rory Mcllroy, som ikke golf interesserede bedst kender, da han var forlovet med Caroline Wozniacki. Han er pt. rangeret som verdens bedste golfspiller, og han er bestemt en af dem, som Europa skal sætte sin lid til.

De andre europæere er:

Henrik Stenson, Victor Dubuisson, Jamie Donaldson, Sergio Garcia, Justin Rose, Martin Kaymer, Thomas Bjørn, Greame McDowell, Stephen Gallacher, Ian Poulter og Lee Westwood.

 

USA:

Amerikanerne bliver fyldt frem af den 65-årige Tom Watson, der er ikke spillende kaptajn for USA. Deres første kvalificerede til touren er Bubba Watson, som gik hen og vandt US Masters tidligere på året. Resten af det amerikanske hold består af følgende spillere:

Rickie Fowler, Jim Furyk, Jimmy Walker, Phil Michkelson, Matt Kuchar, Jordan Spieth, Patrick Reed, Zach Johnson, Keegan Bradley, Webb Simpson, Hunter Mahan.

 

Europa favoritter til at vinde

Hvis vi ser på Ryder Cup 2010 og 2012, som er de seneste to Ryder Cups, så har Europa vundet begge to med 14½ – 13½. Det er derfor heller ikke overraskende, at Europa igen er favoritter til at genvinde titlen, som så vil være for tredje gang i træk.

Det er dog ikke længe siden, at det senest skete, da Europa vandt tre gange i træk fra 2001-2006. Europa holder dog stadig streaken for flest sejre i træk, da de fra 1959 og frem til 1983 vandt hele 13 gange i træk. Dengang var det dog ikke mod Europa men mod Storbritannien og efterfølgende Storbritannien og Irland.

Europa er favoritter til at vinde dette års Ryder Cup, og hvis vi kigger på oddsene, så kan vi lige nu få odds 1.61 gange pengene igen på, at Europa vinder over USA. En sejr til USA giver 2.75 gange pengene igen, mens et uafgjort resultat giver pengene 11.00 gange igen.

 

Høje odds på Thomas Bjørn

Foruden at spille på hvem der går hen og vinder Ryder Cup, kan man også spille på, hvem der indbyrdes gør det bedste for kontinenterne. Boookmakerne vurderer Rory McIlroy til at blive bedste europæer. Du kan lige nu få 5.00 gange igen på, at nordiren bliver bedste europæer.

Oddset er noget højere på den eneste dansker i turneringen. Hvis danske Thomas Bjørn går hen og bliver den bedste dansker, så kan du lige nu få odds 26.00 gange igen på Thomas Bjørn.

Oddset på Thomas Bjørn er det højeste på europæerne, og det deler han med engelske Stephen Gallacher.