I VM-kvalifikationsgruppe D kæmper lokalrivalerne Wales og Irland hårdt om gruppens andenplads efter Serbien. Wales fører i øjeblikket med et point ned til Irland, men de har brug for en sejr fredag aften imod Georgien. Hjemmeholdet har for længst udspillet deres rolle i kvalifikationen, men er blot blevet besejret tre gange i kvalifikationen, og de har kun tabt en af deres seneste seks kvalifikationskampe.

Det er ingen hemmelighed, at Georgien er en hård modstander. De er ubesejrede i deres seneste tre kampe, og i september blev det til to gange uafgjort imod VM-kandidaterne Østrig og Irland.

Wales har ikke tabt en kamp siden, de røg ud til Portugal ved EM sidste sommer, men de har spillet mange kampe uafgjort. De nåede fem uafgjorte kampe i træk i midten af kvalifikationen, hvilket er grunden til, at de er så langt bagefter Serbien nu. De er derudover rejst til Georgien uden stjernen Gareth Bale, der er skadet.

Bookmakerne er da også opmærksomme på, at Georgien bestemt ikke skal undervurderes. Hos Betsafe er der odds 2,00 på, at Wales vinder, imens der er odds 4,50 på Georgien. Dermed signalerer de, at det meget vel kan blive en tæt kamp.

Læs vores bookmaker anmeldelse af Betsafe her.

 

Bookmaker is inactive

 

Optakt: Georgien – Wales

Georgien

Engang var georgiske spillere kendt som Sovjetunionens brasilianere. Dengang masseproducerede de georgiske klubber lynhurtige, små driblere, der kunne gøre selv de bedste spillere rundtossede. Dette så man blandt andet da storklubben Dinamo Tbilisi i 1981 vandt Pokalvindernes Turnering.

I disse dage har de georgiske spillere ikke helt samme niveau, men de har stadig et yderst habilt landshold. De to store profiler er centerforsvareren Solomon Kvirkvelia, der til daglig spiller for Lokomotiv Moskva, og den offensive midtbanespiller Jano Ananidze, der spiller for Spartak Moskva. Det er to spillere, der begge har været rygtet til større klubber, og de er begge profiler på deres klubhold. Derudover spiller de begge med i de europæiske gruppespil, hvilket siger en del om deres niveau.

Der er dog andre dygtige spillere i truppen. For eksempel FC Krasnodar-fløjen Tornike Okriashvili, der for nylig er vendt tilbage fra en slem skade. Derudover er der selvfølgelig også Silkeborg-angriberen Davit Skhirtladze, omend han næppe får spilletid.

Georgien har dog for længst udspillet deres rolle i denne kvalifikation, hvor de i øjeblikket ligger på femtepladsen. Dette har dog ikke stoppet dem fra at drille de store hold, for i deres seneste to kampe har de spillet uafgjort med VM-kandidaterne, Østrig og Irland.

 

Trup

Målmænd: Giorgi Loria (Anzhi Makhachkala), Nukri Revishvili (Dinamo Tbilisi), Giorgi Makaridze (Moreirense)

Forsvarsspillere: Guram Kashia (Vitesse), Ucha Lobjanidze (Atyrau), Giorgi Navalovski (SKA-Khabarovsk), Solomon Kvirkvelia (Lokomotiv Moskva), Otar Kakabadze (Gimnástic), Davit Khocholava (Shakhtar Donetsk), Lasha Dvali (Pogon Szczecin), Lasha Shergelashvili (RFS)

Midtbanespillere: Jaba Kankava (Klubløs), Jano Ananidze (Spartak Moskva), Tornike Okriashvili (FC Krasnodar), Valeri Qazaishvili (San Jose Earthquakes), Giorgi Merebashvili (Wisla Plock), Giorgi Chanturia (FC Ural), Nika Kvekveskiri (Tobol), Valerian Gvilia (BATE Borisov), Jambul Jighauri (Vardar), Giorgi Aburjania (Sevilla Atlético), Otar Kiteishvili (Dinamo Tbilisi), Lucas Hufnagel (Nürnberg)

Angribere: Vladimer Dvalishvili (Atyrau), Giorgi Kvilitaia (Rapid Wien), Davit Skhirtladze (Silkeborg), Irakli Sikharulidze (Lokomotiv Tbilisi)

 

Wales

Det helt store diskussionsemne i Wales for tiden er, hvordan landsholdet skal klare sig uden den skadede profil, Gareth Bale. Real Madrid-stjernen har meldt afbud til de to kommende landskampe, hvilket er et hårdt slag imod Wales’ chancer. Holdets succes er ganske vist bygget op omkring en stærk holdånd, men der er ingen tvivl om, at Bale var manden, der gjorde Wales ekstraordinære. Dette så man tydeligt under EM sidste sommer, hvor Bale virkelig bar holdet på sine skuldre.

Bales skade betyder faktisk så meget, at den irske bookmaker Paddy Power, der er kendt for sine skøre indslag, udråbte det til et af de største øjeblikket i irsk fodboldhistorie. De regner tydeligvis med, at Irland kan overhale waliserne på grund af stjernens fravær.

Wales har dog stadig en god trup, og de er naturligvis favoritter imod Georgien. Hele truppen spiller i England, og folk som Wayne Hennessey, Ashley Williams, Ben Davies, Aaron Ramsey og Joe Allen ved, hvad der skal til for at vinde på det højeste niveau.

Den walisiske trup indeholder derudover også et vidunderdrenge, som regnes for landets fremtid. Landstræner Chris Coleman har nemlig udtaget 17-årige Ethan Ampadu fra Chelsea og 17-årige Ben Woodburn fra Liverpool. Især sidstnævnte er en spændende spiller, og han har allerede slået flere af Michael Owens scoringsrekorder i Merseyside-klubben.

 

Trup

Målmænd: Wayne Hennessey (Crystal Palace), Danny Ward (Liverpool), Chris Maxwell (Preston North End)

Forsvarsspillere: Chris Gunter (Reading), Ashley Williams (Everton), Neil Taylor (Aston Villa), Ben Davies (Tottenham Hotspur), James Chester (Aston Villa), Tom Lockyer (Bristol Rovers), Ethan Ampadu (Chelsea)

Midtbanespillere: Joe Ledley (Derby County), Aaron Ramsey (Arsenal), David Edwards (Reading), Andy King (Leicester City), Joe Allen (Stoke City), Jonathan Williams (Sunderland), David Brooks (Sheffield United), Ryan Hedges (Barnsley)

Angribere: Sam Vokes (Burnley), Hal Robson-Kanu (West Bromwich Albion), Tom Lawrence (Derby County), Ben Woodburn (Liverpool), Tom Bradshaw (Barnsley)

 

Spilforslag

Wales er et helt andet mandskab, når de ikke har Gareth Bale med. Han er verdensstjernen, der løfter dem udover det ordinære. De har ganske vist andre gode spillere, men ingen af dem kommer i nærheden af Bales spil, og ingen af dem kan løfte og animere medspillerne på samme måde.

Georgien er derudover et godt hold, og de har vist på det sidste, at de ikke lægger sig ned. Faktisk gør de det stik modsatte og stikker kæppe i modstandernes hjul, hvilket er en fornøjelse at se.

Dette kan de også sagtens gøre imod Wales, og vi spiller derfor på Georgian Asian-handicap +0,5 til odds 1,88. Det vil sige, at der er gevinst, hvis kampen ender med enten uafgjort eller en sejr til Georgien. Vinder Wales kampen, så er væddemålet tabt.

 

Bookmaker is inactive