Søndag aften er et tid til en ægte nyklassiker i dansk fodbold, når FC Midtjylland tager imod FC København på MCH Arena. Det nummer to imod nummer et, og det er derfor et afgørende opgør i kampen om det danske mesterskab.

Midtjyderne er desværre inde i en skidt periode for tiden. De har blot vundet en af deres seneste fem kampe i alle turneringer, og spillet flyder bestemt ikke. Før landskampspausen var de heldige med at få point i Brøndby i en kamp, hvor de konstant var på hælene.

For FC København ser det noget bedre ud. Løverne har endnu ikke tabt i denne sæson, og de ligner endelig deres gamle selv. Angriberne er kyniske som få, og defensiven er igen bundsolid. Faktisk har FCK holdt buret rent i tre af deres seneste fire kampe.

Netop på grund af den store forskel i de to holds formkurver, er gæsterne da også blevet gjort til pæne favoritter. Hos bwin får man odds 2,40 på en FCK-sejr, imens tre point til hjemmeholdet udløser odds 2,95.  

 

bwin Odds på kampen nu

Få 100 % op til 500 kr. i bonus. Bonussen skal gennemspilles ti gange til min. odds 1,70 indenfor 60 dage.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Optakt: FC Midtjylland – FC København

Midtjylland skal undgå nyt nederlag

Fodboldklubben FC Midtjyllands officielle logo.De forsvarende danske mestre fra FC Midtjylland har bestemt ikke fået den start på sæsonen, de havde håbet på. De har lidt skuffende europæiske nederlag til først FC Astana og siden Malmø FF, og i Superligaen kører det heller ikke. Midtjyderne er ganske vist ubesejrede i deres seneste seks Superliga-kampe, men spillet har været skuffende.

Midtjylland spiller fuldstændig uden kreativitet, og de har store problemer, når de møder gode hold. Det var fuldt fortjent, at de røg ud til både Malmø og Astana, der simpelthen bare var markant bedre. Det samme var Brøndby, da de to hold mødtes på Vestegnen før landskampspausen.

De sortklædte skaffer stadig gode resultater qua de mange dygtige individualister på holdet og den store fysiske styrke, men spillet er ikke sammenhængende. Der er ingen spillere, der for alvor træder i karakter, og de skaber alt for få chancer. Midtjylland er stadig dødsensfarlige på dødbolde, hvilket de viste imod Brøndby, men derudover har de det svært.

Imod FCK bliver Midtjyllands offensiv svækket yderligere af, at Mayron George er i karantæne. Dermed må han se kampen fra tilskuerpladserne sammen med skadede Rilwan Hassan og Artem Dovbyk, der også begge går glip af kampen.

Med George og Dovbyk ude er Paul Onuachu Midtjyllands eneste angriber. Han har dog været en skygge af sig selv i indeværende sæson, hvor det blot er blevet til et enkelt mål indtil videre. Onuachu havde formentlig sat næsen op efter et sommersalg, hvilket har stjålet hans opmærksomhed.

 

Københavnerne kværner videre

FC Københavns officielle logoEfter sidste sæsons skuffende fjerdeplads var der en del usikkerhed omkring FCK forud for denne sæson. Københavnerne har dog fejet alt tvivl af vejen med en fremragende sæsonstart. De er som det eneste danske hold nået til et europæisk gruppespil, og de har endnu ikke tabt i denne sæson.

Den helt store overskrift i hovedstaden har naturligvis været hjemvendte Dame N’Doye. Ingen vidste for alvor, hvad de kunne forvente af den legendariske senegaleser, da hans seneste par år ikke har været prangende rent målscoringsmæssigt. N’Doye har dog vist sig på niveau med sit tidligere jeg, og han har bombet mål ind lige siden comebacket. Seks mål i otte kampe er det blevet til i Superligaen, og han ligner et godt bud på en kommende Superliga topscorer.

Selvom N’Doye har lavet masser af mål, er FCK’s helt store styrke stadig defensiven. At de holdt Atalanta fra fadet i to kampe i træk var en fantastisk præstation, og især Andreas Bjelland har været fremragende. Københavnerne har uden tvivl den bedste defensiv i ligaen, hvilket er guld værd i de tætte topkampe.

Samtidig har FCK også lagt de værste skadesproblemer bag sig. De må ganske vist undvære de to forsvarsspillere Sotirios Papagiannopoulos og Michael Lüftner samt angriberen Jonas Wind, men ellers er hele truppen klar til kamp.

 

FCM – FCK spilforslag

FC København har spillet på et højt niveau hele sæsonen, og de bør også være det stærkeste hold søndag. Midtjylland er normalt svære at slå på hjemmebane, men i denne sæson har de været til at tale med. Malmø kom fra Herning med sejr, imens både AGF og Astana hentede 0-0 på Heden. At Midtjylland må undvære dygtige Mayron George er også et enormt tab. Han har været deres suverænt farligste angriber i denne sæson, så han vil blive savnet.

FCK har haft en lang landskampspause, hvor spillerne har haft mulighed for at restituere en smule efter det hårde program med Europa League-kvalifikation i starten af sæsonen. Derfor må man også forvente, at spillerne er sultne og klar til kamp, når startskuddet lyder.

Vi anbefaler derfor en FCK-sejr til odds 2,40 hos bwin, der har Danmarks højeste odds på udfaldet.

 

bwin Følg spilforslaget hos bwin

Få 100 % op til 500 kr. i bonus. Bonussen skal gennemspilles ti gange til min. odds 1,70 indenfor 60 dage.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

 

Bookmakeren bwins logo i hvid skrift på sort baggrund