FC København – Brøndby IF odds: Første gul-blå sejr i Parken i 13 år?

Søndag er det endnu en gang tid til Danmarks største fodboldkamp, derbyet mellem FC København og Brøndby IF. The New Firm er uden tvivl den største sportsbegivenhed på dansk jord, og for en gangs skyld er der mere end bare håneretten på spil. Det er nemlig en kamp, der kan definere begge holds sæsoner og blive afgørende for mesterskabskampen.

FC København har været horrible i denne sæson, og løverne er i øjeblikket otte point efter Brøndby. I sidste weekend blev det blot til 1-1 på udebane imod AC Horsens, og her mistede københavnerne i øvrigt både Nicolai Boilesen og Benjamin Verbic til skader. FCK vandt dog 3-0 på hjemmebane imod Fastav Zlin i Europa League i midtugen, hvormed de sikrede sig en god optakt til derbyet.

Brøndby vandt i sidste weekend 3-1 på hjemmebane imod Randers FC, og vestegns-klubben fører nu Superligaen. Brøndby har ikke slået FC København på udebane i 13 år, men på grund af de to holds formkurver, øjner de gul-blå virkelig chancen denne weekend.

Hjemmebanefordelen vejer dog stadig tungt, hvorfor FC København også er bookmakernes favorit til at snuppe sejren. Hos LeoVegas Sport er der odds 2,35 på, at FC København vinder, imens en Brøndby-sejr belønnes med odds 3,10.

Odds på New Firm

 

Spil på kampen hos LeoVegas Sport

 

Optakt: FC København – Brøndby IF

FC København

Den københavnske storklub har haft det svært i denne sæson. FC København er blot nummer fem i Superligaen og hullet op til toppen af ligaen vokser og vokser. Klubbens problemer skyldes især den store udskiftning som truppen gik i gennem i løbet af sommeren. Flere nøglespillere forlod København i løbet af sommeren, og deres erstatninger har endnu ikke fundet det ventede niveau. FC københavn har derudover også døjet med skader i denne sæson, hvorfor det har været svært for manager Ståle Solbakken at spille sin trup sammen.

Løverne fik dog oprejsning torsdag aften, da de slog Fastav Zlin med 3-0 i Telia Parken. Efter sejren imod tjekkerne fører FC København nu deres Europa League-gruppe, hvor de har seks point efter de første fire kampe. Københavnerne leverede en gennemsolid præstation, og sejren var fuldt fortjent.

Det store spørgsmål er dog, hvorvidt københavnerne kan overføre deres europæiske succes til Superligaen. Flere gange i denne sæson har de lidt af europæiske tømmermænd, hvilket har ført til håbløse indsatser efter midtugekampe. FC København har således tabt til Brøndby, FC Nordsjælland og Lyngby og spillet uafgjort imod AaB og Hobro efter europæiske kampe.

Derfor har Solbakken også været tvunget til at rotere en del på det seneste. Nordmanden har endda brokket sig over den korte restitutionstid i mellem de to kampe, som han kaldte “den korteste nogensinde”.

Til kampen imod Brøndby må FCK undvære karantæneramte Benjamin Verbic samt Nicolai Boilesen, Jan Gregus, Federico Santander, Erik Johansson og Mikael Antonsson, der alle er skadede. De har til gengæld Nicolaj Thomsen tilbage efter en skadespause.

 

Brøndby IF

Klubben fra Vestegnen har ikke vundet i Telia Parken siden 2004, men den står nu med gode kort på hånden. Alexander Zornigers tropper har vundet de seneste fem Superliga-kampe, og de ligger på Superligaens førsteplads. Det er første gang, at Brøndby er på ligaens førsteplads efter mindst 14 spillerunder siden 2009. Derfor er Brøndbys spillere også fyldt til randen med selvtillid i øjeblikket.

– Førstepladsen giver rigtig meget, og det giver rigtig meget før en kamp som den på søndag. Vi kommer med fuld selvtillid og en førsteplads i bagagen til Parken, så der skulle meget gerne komme et Brøndby-hold fyldt med spillelyst, sagde Christian Nørgaard til DR Sporten tidligere på ugen.

Førstepladsen blev overtaget efter en 3-1-sejr på hjemmebane imod Randers i sidste uge. De gul-blå dominerede store dele af kampen, men de havde igen svært ved at omsætte chancerne til mål. Dette skyldtes især, at Teemu Pukki endnu en gang brændte chancer på det skammeligste. Den finske angriber havde flere gode muligheder, blandt andet en friløber, men gang på gang løb det ud i sandet.

Den store profil var i stedet midtbanespilleren Besar Halimi. Landsholdsspilleren fra Kosovo scorede to gange, og han er nu Brøndbys topscorer med hele seks mål. I en tid hvor angriberne har svært ved at finde målet, er Brøndbys midtbanespillere virkelig trådt i karakter. Målene er i denne sæson mere ligeligt fordelt, og Brøndby kommer frem til endnu flere chancer end i fjor. Skarpheden har dog manglet i denne sæson på trods af de mange mål fra midtbanen.

Brøndby har alle mand klar til derbyet efter, at Anthony Jung sad over med karantæne i weekenden.

 

Spilforslag

New Firm-kampene er altid intense affærer, hvor der bliver kæmpet hårdt om hver eneste bold. Begge hold vil naturligvis gøre alt for at vinde, men det er næsten ligeså vigtigt ikke at tabe. Hvis FC København taber søndag, kan de praktisk talt kysse mesterskabet farvel. Skulle Brøndby til gengæld tabe, vil FCK være lukket tilbage ind i mesterskabskampen, og hullet i mellem de to hold vil skrumpe til sølle fem point.

Der er ingen tvivl om, at FCKs dårlige form, deres midtugekamp og deres mange skader gør dette til en gylden mulighed for Brøndby til at hente en sejr i Parken. Det bliver dog langt fra nogen nem opgave, da FCK alt andet lige er defensivt stabile.

Solbakken har givet udtryk for, at FC København blot skal i gennem efteråret med skindet på næsen, hvorefter de kan begynde at lukke hullet til toppen i foråret. Dette betyder formentlig, at han vil sende et defensivt orienteret mandskab på banen søndag. Gæsternes offensiv efterlader derudover en del tilbage at ønske, og det lugter af et målfattigt opgør.

Kampene mellem FC København og Brøndby er traditionelt set også målfattige. I det sidste derby tog det for eksempel 89 minutter før det første minut blev scoret. I alt er 13 ud af de sidste 15 derbyer endt med under 2,5 mål.

Vi anbefaler derfor, at man spiller på, at der kommer under 2,5 mål i kampen til odds 1,81 hos LeoVegas Sport.

 

Spil på New Firm hos LeoVegas Sport