euro-2016-em

Det ligger nu 100% fast, at Danmark skal ud i playoff-kampe om en billet til EM i Frankrig næste sommer. Det er en realitet, efter Albanien i går aftes vandt sikkert på udebane i Armenien og dermed sendte Danmark ned på gruppens tredjeplads.

Men hvem kan Danmark møde i Playoff-kampene? Vi giver dig her et overblik over hvilke potentielle modstandere der venter Danmark i Playoff-kampene.

De eneste to hold som er stensikre på at skulle spille Playoff-kampe om en plads ved EM i 2016, er Danmark og Irland. Men én ting er helt sikkert; mandag og tirsdag får vi sat navne på de resterende tredjepladser og dermed får vi den endelige liste over Danmarks potentielle modstandere i Playoff-kampene.

Herunder kan du se hvilke nationer der stadig har chancen/risikoen for at ryge i Playoff. Der trækkes lod til Playoff-kampene søndag d. 18. oktober og kampene skal efter planen afvikles midt i november.

 

Fra Gruppe A: Tyrkiet eller Holland

En skuffende kvalifikation fra Hollands side betyder, at hollænderne skal være heldige med overhovedet at komme i Playoffs. Det kræver at Holland slår Tjekkiet, og at Tyrkiet samtidigt sætter point til hjemme mod Island.

Ikke et utænkeligt scenarie, men Tyrkiet er favoritter til at snuppe Playoff-pladsen fra Gruppe A.

Indlæser...
Indlæser...

 

 

Fra Gruppe B: Israel, Bosnien eller Cypern

I Gruppe B er der hele tre nationer som stadig har chancen for at snuppe tredjepladsen i gruppen; Israel, Bosnien og Cypern.

Bosnien og Cypern møder hinanden og her kan Bosnien selv afgøre løjerne med en sejr. Vinder Cypern derimod over Bosnien – og Belgien samtidigt slår Israel – er det i stedet Cypern som kan blive en potentiel modstander for Danmark i Playoff-kampene.

Slår Israel derimod Belgien og Bosnien vs Cypern slutter med et X eller 2-tal, er det i stedet Israel som kan blive Danmarks Playoff-modstander.

Indlæser...
Indlæser...

 

 

Fra Gruppe C: Slovakiet eller Ukraine

I Gruppe C er der ikke så meget spænding om gruppens tredjeplads. Slovakiet skal bare vinde ude over Luxembourg for at sikre sig andenpladsen i gruppen, og selv hvis Slovakiet sætter point til, kræver det stadig en sejr for Ukraine over Spanien for at overhale Slovakiet.

Det bliver derfor formentligt Ukraine som Danmark kan møde fra Gruppe C.

Indlæser...
Indlæser...

 

Fra Gruppe E: Slovenien eller Estland

Da Slovenien møder San Marino på udebane og kan nøjes med uafgjort, er der reelt ingen spænding her. Slovenien ryger med videre til Playoff-kampene via tredjepladsen i Gruppe E – ellers er der tale om en større overraskelse end da Danmark vandt EM i ’92.

Indlæser...
Indlæser...

 

 

Fra Gruppe F: Ryger Ungarn direkte til EM?

Ungarn bliver den bedste 3’er i gruppen – herom er der ingen tvivl. Men Ungarn kan potentielt også blive den bedste 3’er på tværs af samtlige grupper, hvilket giver dem direkte adgang til EM i 2016 uden at skulle gennem Playoff-kampe.

Ungarn kan altså potentielt blive Danmarks Playoff-modstander, men det hele afhænger af den endelige stilling mellem alle gruppernes 3’ere.

 

 

Fra Gruppe G: Sverige eller Rusland

Det kan meget vel blive et nordisk opgør mellem Danmark og Sverige i Playoff-runden, for svenskerne ligner det bedste bud på en tredjeplads i Gruppe G.

Rusland er netop nu nr. to i gruppen, og hvis Sverige skal overhale russerne, skal Zlatan og co. håbe på et overraskende nederlag til Rusland – som hjemme møder Montenegro – mens Sverige selv skal slå Moldova hjemme.

Indlæser...
Indlæser...

 

 

Fra Gruppe H: Norge eller Kroatien

Godt nok ligger Norge på Gruppe Hs andenplads før sidste spillerunde, men Kroatien har en forholdsvis let kamp ude mod Malta, mens Norge skal en tur til Italien. Hvis Kroatien vinder på Malta, skal Norge have alle tre point med hjem fra Italien for at bevare andenpladsen i gruppen.

Det mest sandsynlige er derfor, at Norge – ligesom Danmark og formentlig også Sverige – skal ud i Playoff-kampe om en plads ved EM.

Indlæser...
Indlæser...

 

 

Danmarks potentielle Playoff-modstandere

I alt 8 nationer skal kæmpe om de fire resterende Playoff-billetter til EM, og desværre er Danmark med i hatten.

Irland er ligesom Danmark allerede sikre på at skulle spille Playoff-kampe, og vi finder det mest sandsynligt, at den endelige liste over nationer som skal i Playoff-kampe ser således ud:

Danmark

Irland

Norge

Sverige

Slovenien

Ukraine

Bosnien

Tyrkiet

 

Disse lande er allerede klar til EM

Albanien

Belgien

England

Frankrig (værter)

Island

Italien

Nordirland

Portugal

Polen

Rumænien

Schweiz

Spanien

Tyskland

Tjekkiet

Wales

Østrig