Indlæser...

Sønderjyske er i færd med klubbens første Europa-eventyr nogensinde, men kommer op imod kvalificeret modstand, når det i tredje kvalifikationsrunde går løs mod polske Zaglebie Lubin. Polakkerne fører efter to kampe den polske Ekstraklasa med en flot målscore på 6-0.

I denne optakt ser vi nærmere på Sønderjyskes kommende Europa League-modstandere samt odds på kampen Zaglebie Lubin vs Sønderjyske hos bookmakeren bet365.

Zaglebie Lubin er ikke overraskende favoritter i det første opgør mod sønderjyderne, hvor Zaglebie kan spilles til odds 1.85.

En dansk triumf og Sønderjyske-sejr giver odds 3.80, mens der er odds 3.40 på uafgjort.

Spil på kampen hos bet365.dk >>

 

Sønderjyske står overfor en hurdle af de større, men man skal ikke afskrive de hårdt kæmpende sønderjyder før begge kampe er spillet. Den samlede vinder er klar til play off-runden inden det eventuelt går løs i Europa Leagues gruppespil.

Kampen vises på dansk TV hos TV3+ torsdag d. 28. juli kl. 19.00, og herunder kan du læse optakt til Zaglebie Lubin vs Sønderjyske og se flere udvalgte odds på kampen.

Indlæser...

 

Optakt: Zaglebie Lubin vs SønderjyskE

zaglebie_lubin_logoZaglebie Lubin er ikke pr. definition et af de store hold i polsk fodbold, hvor det normalt er klubber som Legia Warszawa, Lech Poznan, Ruch Chorzow og Slask Wroclaw som fører ligaen an. Men i sidste sæson lykkedes det for Zaglebie Lubin at snuppe en tredjeplads i Ekstraklasa – en historie man kan relatere til i Sønderjyske, hvor det helt ekstraordinært blev til sølvmedaljer i sidste sæson.

Zaglebie Lubin var sågar i den næstbedste række for bare to år siden, men rykkede op som vindere af den polske 1. division, og strøg altså direkte ind på tredjepladsen i Ekstraklase i første sæson.

Zaglebie er tydeligvis i gang med en god udvikling i klubben, hvilket også understreges ved, at holdet allerede nu er i toppen af den hjemlige liga efter to kampe. Først slog man Korona Kielce med 4-0 hjemme (alle mål sat ind efter blot 31 minutter), og mere imponerende fulgte man trop med en 0-2 sejr ude mod Lech Poznan.

I truppen finder vi flest spillere med polsk pas, men skal vi pege på en udenlandsk profil på holdet, må det blive angriberen Michal Papadopoulos, som også blev noteret for det første mål i weekendens sejr over Lech Poznan.

I startelleveren hos Zaglebie Lubin finder vi mange erfarne spillere, såsom den 31-årige anfører og venstreback, Djordje Cotra, samt den 30-årige midtbane-slider Lukasz Piatek.

 

SønderjyskE præget af hård sæsonstart

SønderjyskESom nævnt er dette SønderjyskEs første deltagelse i en europæisk turnering, og det har sat sit præg på de første par kampe i årets Superliga. SønderjyskE, som ellers var den helt store overraskelse i sidste sæson, er kommet noget lunkent fra land med kun ét point for to kampe.

Først tabte SønderjyskE hjemme med 1-2 til AGF, og dernæst blev det kun til 1-1 mod oprykkerne fra AC Horsens.

Til gengæld har sønderjyderne gjort det godt i Europa, og i Haderslev-klubben hedder det sig også, at man gerne giver afkald på point hist og pist i Superligaen i forsøget på at gøre det så godt som muligt i Europa. Det kan dog blive en meget lang sæson for SønderjyskE, hvis det skulle blive til en plads i Europa Leagues gruppespil, for truppen ser ikke umiddelbart bred nok ud til at kunne tackle både Superliga og Europa League på nuværende tidspunkt.

SønderjyskE-spillerne vil dog give alt de har i sig i det første opgør ude mod Zaglebie Lubin, og det kan meget vel udmunde sig i et godt udgangspunkt før returopgøret. Denne kamp bliver som en pokalfinale for sønderjyderne, som formentlig vil forsøge at krige en uafgjort hjem og afgøre tingene på hjemmebanen i Haderslev.

Desværre tror vi ikke umiddelbart på en SønderjyskE-sejr her mod de formstærke polakkere, men til gengæld forventer vi heller ikke, at SønderjyskE bliver kørt over i Polen og allerede er tæt på elimineret før returkampen. Spillerne har set frem til dette opgør og vil gøre alt for at spille sig videre til næste runde i Europa.

Du kan følge SønderjyskEs store kamp på polsk jord torsdag d. 28. juli kl. 19.00 på TV3+, når det går løs på det intime Stadion Zaglebie Lubin.

Spil på kampen hos bet365.dk >>

 

bet365-580x330