Indlæser...

To af EMs store positive overraskelser tørner sammen, når Island møder Ungarn i Gruppe F, lørdag d. 18. juni kl. 18.00 på Stade Velodrome i Marseille. Island måtte kæmpe hårdt mod Portugal, men kom på tavlen i 1-1 kampen og gjorde sig dermed fuldt fortjent til det ene point, mens Ungarn viste stor klasse, da man besejrede Østrig med 2-0.

Ungarn har med sine tre point det bedste udgangspunkt, for med en sejr til Ungarn er man klar til knockout-fasen. Island mangler derimod mindst tre point til regnskabet, og Ungarn var nok på forhånd dét hold i gruppen, som Island havde de bedste chancer for at slå. Skal vi have Island med videre, skal det altså helst blive til tre point til de islandske vikinger.

Ungarn har vundet de sidste fem kampe mod Island, men meget er sket siden de to hold sidst mødtes i 2011.

Spil på kampen hos bet365.dk >>

 

Ser man på odds på Island vs Ungarn, er det måske lidt overraskende Island som er favoritter. Island-sejr giver odds 2.60, mens der er odds 3.00 på Ungarn og odds 3.20 på uafgjort.

Se flere udvalgte odds på Island vs Ungarn herunder fra bet365, eller besøg bookmakeren med det samme og se alle odds på kampens 125 odds-markeder.

Indlæser...

 

Optakt: Island vs Ungarn

Island flagOp mod 10% af den islandske befolkning har forladt vulkanøen og er draget mod Frankrig for at støtte nationens fodboldhelte i deres første slutrunde nogensinde.

Og hvilken debut det blev i slutrunde regi for Island, som tog fusen på Cristiano Ronaldo og Portugal, da Birkir Bjarnason kort inde i anden halvleg udlignede den føring Nani havde givet portugiserne midt i første halvleg. I slutminutterne var Island endda tæt på at snuppe alle tre point med en smuk flugter, som dog sad direkte på keeper Patricio i Portugal-målet.

Selvfølgelig var der klasseforskel på de to mandskaber til tider, men Island var i det store hele godt med i kampen, og viste at det ikke var nogen tilfældighed, da Island tog andenpladsen i EM-kvalifikationsgruppen foran bl.a. Tyrkiet og Holland. Man kunne ellers have frygtet det værste på Islands vegne, efter en del skuffelser i opvarmningskampene til EM, hvor Island led en god håndfuld nederlag.

Nu ser vi frem til at se, hvad Island kan mod Ungarn i en kamp, som Island helst skal vinde. Lars Lagerbäcks spillere besidder en god portion selvtillid netop nu, og den skal via kompromisløst forsvarsspil og direkte angrebsspil konverteres til tre point mod Ungarn. Dermed vil Island nemlig være i en særdeles gunstig position ift. at nå 1/8-finalerne i den sidste kamp mod Østrig.

Målscorer-odds hos Island:

Gylfi Sigurdsson er favorit til at score for Island i kampen mod Ungarn. Sigurdsson sparker formentlig Islands straffespark og de fleste frispark, og han kan spilles til odds 6.00, mens der er odds 7.50 på Kolbeinn Sigthorsson. Birkir Bjarnasson, målscoreren mod Portugal, kan spilles til odds 13.00.

 

Ungarn imponerede mod Østrig

Ungarn flagUngarn er tilbage i EM-sammenhæng efter et 44 år langt break fra slutrunderne. I EM-kvalifikationen så Ungarn alt andet end EM-parate ud, og de fleste fodboldeksperter pegede betingelsesløst på Ungarn som bundprop i Gruppe F. Selv efter Ungarns imponerende 2-0 sejr over Østrig i EM-åbneren, er det stadig Island som er favoritter i skrivende stud.

Men hvorfor er det så, at hverken bookmakere eller andre fodboldeksperter stadig ikke tror på ungarerne? For det første er det sjældent et kvalitetsstempel at have en 40-årig keeper på mål, hvilket Ungarn har i Gabor Kiraly, og desuden skorter det generelt på store profiler på holdet. Island har dog allerede bevist, at det ikke udelukkende handler om store navne i truppen, men derimod et stærkt kollektiv.

Et sådant havde Ungarn da også i den første kamp, hvor man kom under alvorligt pres fra start. Stolpeskud fra Østrig allerede indenfor det første minut fik advarselslamperne til at blinke hos Ungarn, som dog fik redet presset af, og så ud til at vokse med opgaven efterhånden som tiden gik.

Da Ungarn omsider kom foran ved Adam Szalai efter en kvik ét-to kombination på kanten af feltet, faldt Østrig totalt sammen og måtte også indkassere en super tynd udvisning blot fire minutter senere. Herefter var kampen reelt afgjort, selv om Østrig momentvis fik presset Ungarn ned med 10 mod 11 mand. Til sidst lukkede og slukkede Zoltan Stieber, da han trængte alene igennem i feltet og køligt lobbede bolden over den fremstormende østrigske keeper.

Vi må erkende at Ungarn gjorde det godt mod Østrig, men man sad stadigvæk med fornemmelsen af, at Ungarn havde været en smule heldige med kampens udfald. Nu kan Ungarn muligvis nøjes med ét point mod Island, mens en sejr vil sende dem videre til 1/8-finalerne.

Målscorer-odds hos Ungarn:

Adam Szalai åbnede scoringen mod Østrig for Ungarn, og hvis han gør det igen mod Island, kan du få pengene 7.50 gange igen. Andre favoritter til at score for Ungarn omfatter Nemanja Nikolic (odds 7.50) og Daniel Bode (odds 8.00), men det er værd at bemærke, at de begge startede på bænken for Ungarn i den første kamp.

Ungarn har to gode offensive brikker i fløjspillerne Balazs Dzsudzsak og Kristian Nemeth, og de kan begge spilles til odds 9.50. Her kan det også nævnes, at Dzsudzsak formentligt sparker eventuelle straffespark og frispark for Ungarn.

 

Spil på EM-kampene hos bet365.dk >>

 

Island-Ungarn-flag