Indlæser...

England vs Island løber af stablen mandag d. 27. juni i Nice, og i denne optakt til kampen ser vi på odds på England vs Island, som tegner sig til at blive et særdeles spændende opgør.

Kampen vises på DR1 kl. 21.00, og her er den største bet ved denne kamp, at vi må sige farvel til enten England eller Island, når det hele er overstået. Kan Island fortsætte deres fremmarch ved EM 2016, eller bliver 1/8-finalen endestationen for slutrundens største overraskelse?

Spil på kampen hos bet365.dk >>

 

England er favoritter til odds 1.57, mens der er et flot odds 8.50 på Island. Slutter kampen uafgjort i ordinær spilletid, kan du få pengene 3.75 gange igen.

Vi har allerede set flere kampe som er gået i forlænget spilletid, og hvis du gerne vil gardere dig, så dit væddemål også omfatter en afgørelse i forlænget spilletid og en eventuel straffekonkurrence, kan du spille på din favorit på Kvalificer Sig-markedet hos bet365. Her er der i skrivende stund odds 1.20 på England og odds 4.50 på Island.

Herunder finder du flere udvalgte odds på England vs Island, samt vores optakt til kampen, hvor vi ser på holdenes præstationer ved EM 2016 indtil videre samt udvalgte målscorer-odds på begge hold.

Indlæser...

 

Optakt: England vs Island

England og Island har mødt hinanden en række gange gennem tiderne, men som oftest har der været tale om et engelsk B-mandskab mod Islands A-landshold. I alt har de to nationer således mødt hinanden 11 gange siden det første møde i 1954, og Island har stadig aldrig slået England.

To gange har de to landes A-landshold mødt hinanden, hvor første opgør i 1982 sluttede 1-1. 22 år senere, i 2004, mødtes de to lande igen hinanden i en sommerturnering i England, hvor englænderne vandt hele 6-1 på City of Manchester Stadium. Dengang scorede Wayne Rooney to kasser for England, og Rooney den eneste spiller på det engelske hold, som også var med dengang. Hos Island sidder legendariske Eidur Gudjohnson på bænken under dette EM, men også han var med, da England og Island mødte hinanden senest for 12 år siden.

 

England bestod gruppespillet

England flagEngland var bedst i alle tre gruppekampe mod Rusland, Wales og Slovakiet, men kun én af disse kampe endte med engelsk sejr. Mens England dominerede åbningskampen mod Rusland og kom planmæssigt foran, lykkedes det for Rusland at hive en ufortjent udligning hjem i kampens sidste sekunder. Mod Wales var England igen det bedste hold, men kom bagud på et frisparksmål af Gareth Bale/målmandsdrop af Joe Hart, og måtte arbejde stenhårdt for at få en fortjent 2-1 sejr i land.

Med fire point var England så godt som sikret en plads i 1/8-finalen, og Roy Hodgson stillede således med flere reserver mod Slovakiet i den tredje gruppekamp. Igen var England i kontrol gennem det meste af kampen, men kunne ikke bryde igennem det stærke slovakiske forsvar, og kampen sluttede derfor 0-0.

Forventningerne til England var tårnhøje før EM, og man kan diskutere om disse er blevet indfriet. Vi mener bestemt, at England har bestået prøven indtil nu, selv om Wales tog sig af førstepladsen i gruppen. Dét faktum at Wales vandt gruppen gør dog også, at England nu står overfor en langt sværere vej til finalen, da man nu risikerer at skulle møde hold som Spanien, Italien, Tyskland og Frankrig på vejen til Paris. Havde England vundet puljen, havde vejen til finalen set langt mere overkommelig ud.

Men man skal som bekendt kunne slå alle, hvis man vil vinde en slutrunde, og vejen til Paris starter i første omgang med kampen mod Island, som England naturligvis skal kunne slå, hvis man vil kunne kalde sig europamestre.

England går ind til kampen uden skader og karantæner, og kan derfor stille i stærkeste opstilling. Rooney, Dele Alli og flere andre sad over mod Slovakiet, men forventes at være tilbage i start-elleveren til kampen mod Island. Det store spørgsmål bliver nok, om Roy Hodgson igen giver spilletid til Premier Leagues topscorer, Harry Kane, som ikke har spillet karrierens bedste kampe i gruppespillet.

Udvalgte målscorer-odds på England

Harry Kane har været målscorer-favorit i de øvrige kampe for England, men denne gang er det Daniel Sturridge og Jamie Vardy, som bet365 har størst tiltro som kampens første målskytte til odds 5.00. Harry Kane er selvfølgelig stadig en mulighed, hvis han får spilletid, og han kan spilles til odds 5.50.

Det samme kan purunge Marcus Rashford, mens der er odds 6.00 på Rooney. Rooney var også med da England mødte Island senest i 2004, hvor han i øvrigt scorede to gange.

 

Island leder efter endnu en sensation

Island flagFodboldfeberen koger på Island, hvor landsholdets præstationer ved EM i Frankrig har anonymiseret det islandske præsidentvalg som afvikles i disse dage på vulkanøen. Mere end 10% af den islandske befolkning er rejst til Frankrig for at støtte deres vikinger i kampen mod fodbold-overmagterne, og lad os da bare slå fast med det samme, at det er gået over al forventning for Island indtil videre.

Til trods for en god præstation i EM-kvalifikationen, hvor både Tyrkiet og Holland fik baghjul i gruppen, havde kun de færreste regnet med at se Island videre ved EM 2016. Men islændingene har gjort sig fortjent til pladsen i knockout-kampene, efter 1-1 mod både Portugal og Ungarn samt en 2-1 sejr over Østrig.

Hård fight og direkte angrebsspil har været nøglen for Island hele vejen fra første kvalifikationskamp, og opskriften virker stadig for de hårdtarbejdende vikinger. Selv om Island er oppe imod et af EMs stærkeste hold i dette opgør, skal man ikke afskrive overraskelsen endnu. England har ikke haft let ved at skabe store målchancer i deres tre kampe ved EM, og Island giver generelt ikke ved dørene og går uimponeret til værks i alle kampe.

Der venter England en svær opgave i dette islandske mandskab, som har potentialet til at overraske mod alle nationer ved EM.

Udvalgte målscorer-odds på island

Gylfi Sigurdsson er igen favorit til at score for Island til odds 11.00 som kampens første/sidste målscorer eller odds 5.00 til at score når-som-helst. Alfred Finnbogason er tilbage for Island efter overstået karantæne mod Østrig, og han er også en favorit hos Island til odds 15.00/7.00.

I 2-1 sejren over Østrig var det første Jon Dadi Bödvarsson som scorede til 1-0, og senere var det Arnor Ingvi Traustason som blev den store helt med sit mål til 2-1. Bödvarsson kan spilles til odds 15.00/7.00, mens oddset på Traustason er 19.00/8.50.

 

Spil på EM-kampene hos bet365.dk >>

 

England-Island-flag