Med to danskere blandt favoritterne har Tour de France – igen i år – potentialet til at blive en kæmpe dansk folkefest. Danske Spils oddssættere ser gode muligheder for flere danske toppræstationer på de franske landeveje.

Bookmaker is inactive

Lige som man troede, at sidste års danske Tour de France-fest umuligt kunne blive overgået – hvad skulle dog kunne slå den vildt imponerende tour-start i Danmark og Jonas Vingegaards samlede sejr i Paris? – så skifter de danske cykelryttere til den store klinge og trumfer: Kort før første etape i årets største cykelløb er der pludselig hele TO danskere blandt de allerstørste favoritter til den samlede sejr.

Udover Jonas Vingegaard fra Jumbo Visma-holdet, så skal man nu også holde øje med Mattias Skjelmose fra Lidl-Trek.

”Det er altså lige før, man må knibe sig selv i armen, når man kigger på listen over favoritterne til det samlede klassement i årets Tour de France. Det er helt vildt, at vi har en dansker, der som forsvarende mester helt naturligt ligger i toppen af listen. Men, at vi så derudover finder endnu en dansker som en af de største udfordrere… det er jo nærmest naturstridigt,” siger Thomas Theede Therkildsen, der er oddssætter hos Danske Spil.

”Det giver sig selv, at Jonas Vingegaard er alles topfavorit. Han beviste sidste år, at han kan vinde og at han har et tilstrækkeligt godt hold i ryggen. Og så har vi Mattias Skjelmose. Han er langt fra lige så kendt som Jonas Vingegaard, men han har længe været en slags ’offentlig hemmelighed’ i cykelkredse, som en rytter, der var værd at lægge mærke til. Og om ikke før, så satte han for et par uger siden en tyk streg under sit talent og sin form med den samlede sejr i Schweiz Rundt,” siger Thomas Theede Therkildsen.

Danske Spil kan også oplyse, at danskerne tilsyneladende er ekstra lune på ideen om Mattias Skjelmose som udfordrer til den gule trøje.

”Næsten halvdelen af alle indskud er sat på Jonas Vingegaard som samlet vinder. Men lige nu er det Skjelmose, der virkeligt trækker, når vi kigger på, hvor danskerne sætter deres penge. Især på Top 3-spillet får han 40 procent af alle indskud, og hvis han ender med at vinde hele løbet, så nærmer det sig, at vi skal udbetale et syv-cifret beløb til spillerne,” siger oddssætter Thomas Theede Therkildsen.

Udvalgte odds på Tour de France

Samlet vinder

Jonas Vingegaard: odds 2,15

Tadej Pogacar: odds 2,15

Jai Hindley: odds 18,00

Mattias Skjelmose: odds 30,00

Enric Mas: odds 35,00

På podiet i Paris

Jonas Vingegaard: odds 1,33

Tadej Pogacar: odds 1,33

Jai Hindley: odds 3,25

Mattias Skjelmose: odds 7,00

Enric Mas: odds 7,50

Pointtrøjen

Jasper Philipsen: odds 2,10

Wout Van Aert: odds 4,00

Fabio Jakobsen: odds 5,50

Mads Pedersen: odds 10,00

Bjergtrøjen

Tadej Pogacar: odds 5,00

Giolio Ciccone: odds 5,00

Jonas Vingegaard: odds 6,50