Der resterer blot fire spillerunder af VM-kvalifikationen, og Sverige fører højst overraskende Gruppe A foran fodboldmastodonterne Frankrig og Holland. Torsdag aften kan de gul-blå så tage endnu et vigtigt skridt imod slutrunden i Rusland, når de gæster Bulgarien i Sofia. En sejr her vil for alvor tillade svenskerne at drømme om VM-deltagelse.

Bulgarien har da også næsten udspillet deres rolle ved denne slutrunde. Det stod klart, da de i sidste spillerunde tabte 2-1 i Minsk til Hviderusland. Skal Bulgarien med til VM, så kræver det ni point i de næste tre kampe, hvor de møder Sverige, Frankrig og Holland, hvilket virker næsten umuligt.

Det er da også tydeligt, at bookmakerne ikke har den store tiltro til Bulgarien, da Sverige er blevet gjort til favoritter. bet365 tilbyder odds 1,83 på en svensk sejr imens en bulgarsk sejr belønnes med odds 4,33.

 

Spil på kampen hos bet365 >>

 

Optakt: Bulgarien – Sverige

Bulgarien

Vi skal ikke mange år tilbage for at finde en tid, hvor Bulgarien var fast deltager ved slutrunder, men sådan er det ikke længere. VM-semifinalisterne fra 1994 har ikke været med til en slutrunde siden EM i 2004, hvor de røg ud i gruppespillet.

Ser man nærmere på truppen, så er det også tydeligt, at dagens spillere er markant dårligere end Hristo Stoichkov, Dimitar Berbatov og Stiliyan Petrov, der tidligere var med til at gøre nationen til en af de stærkeste i Europa.

I dag hedder profilerne Ivelin Popov, Georgy Milanov og Stanislav Manolev, og i stedet for at spille i La Liga og Premier League, så spiller nutidens landsholdsspillere i stedet i Rusland eller Bulgarien.  Faktisk har Bulgarien kun to spillere i en af de fire største ligaer, nemlig Genoa-angriberen Andrey Galabinov og Palermos Ivaylo Chochev.

Derfor er det da heller ingen overraskelse, at Bulgarien har haft det svært i kvalifikationen. Her er det blevet til sejre imod Luxembourg, Hviderusland og Holland, imens de er blevet udspillet af Frankrig og Sverige og senest tabte 2-1 til Hviderusland.

Bulgariens trup

Målmænd: Bozhidar Mitrev, Plamen Iliev, Georgy Kitanov

Forsvarsspillere: Petar Zanev, Strahil Popov, Georgy Terziev, Vasil Bozhikov, Bozhidar Chorbadzhiyski, Anton Nedyalkov, Tsvetomir Panov

Midtbanespillere: Stanislav Manolev, Georgy Milanov, Ivaylo Chochev, Todor Nedelev, Simeon Slavchev, Georgy Kostadinov, Bozhidar Kraev, Aleksandar Tsvetkov, Kristiyan Malinov, Kiril Despodov, Atanas Zehirov, Orlin Starokin

Angribere: Ivelin Popov, Andrey Galabinov, Ivaylo Dimitrov

 

Sverige

Det har været en fornøjelse at følge Sverige i denne kvalifikation. Mange forventede, at Sverige ville få det svært efter, at det sidste årtis altoverskyggende stjerne, Zlatan Ibrahimovic, trak sig tilbage på landsholdet, men dette har ikke været tilfældet. Tværtimod er Sverige nærmest blevet bedre, da andre spillere nu er begyndt at tage ansvar.

Sverige fører som sagt Gruppe A, og de ligner efterhånden et godt bud på en VM-deltager. Dette kræver dog, at de slår Bulgarien torsdag aften.

De gul-blå har dog god grund til at være optimistiske, da den første kamp imod Bulgarien blev vundet med 3-0 i Stockholm. Dengang scorede Ola Toivonen, Oscar Hiljemark og Victor Lindelöf, og svenskerne håber på et lignende result, når de to lande mødes i returopgøret.

Svenskerne tager da også til Bulgarien i stærkeste opstilling, og de har blandt andet FC Københavns Robin Olsen og den tidligere Randers FC-målmand Karl-Johan Johnsson med i truppen.

Profilerne på det nuværende landshold er naturligvis Manchester Uniteds Victor Lindelöf, der agerer krumtap i forsvaret, imens RB Leipzigs Emil Forsberg har til opgave at sætte angriberne op.

Sveriges trup

Målmænd: Robin Olsen, Karl-Johan Johnsson, Kristoffer Nordfeldt

Forsvarsspillere: Mikael Lustig, Victor Lindelöf, Andreas Granqvist, Martin Olsson, Ludwig Augustinsson, Filip Helander, Emil Kraft, Pontus Jansson

Midtbanespillere: Sebastian Larsson, Albin Ekdal, Emil Forsberg, Jakob Johansson, Alexander Fransson, Viktor Claesson, Marcus Rohdén, Jimmy Durmaz, Gustav Svensson

Angribere: Marcus Berg, Samuel Armenteros, Ola Toivonen, Christoffer Nyman

 

Spilforslag

Der er mange landshold, der kan skrive under på, at det aldrig er nemt at spille i Bulgariens hovedstad Sofia. På trods af dette er Sverige dog stadig favoritterne, og svenskerne skal bruge tre point for at holde deres førsteplads i gruppen. Bulgarien derimod har ikke længere det store at spille for, og denne motivationsforskel kan blive afgørende. Vi spiller derfor på, at Sverige vinder til odds 1,83 hos bet365.

 

Spil på kampen hos bet365 >>