Christian-Eriksen

Christian Dannemann Eriksen
14. Februar 1992, Middelfart
Nuværende klub: Tottenham Hotspurs
Tidligere klubber: OB, Ajax Amsterdam.

Christian Dannemann Eriksen er uden tvivl et af de største danske talenter i nyere tid, og man kan ikke komme uden om, at den unge dansker, er en af Danmarks absolut bedste fodboldspillere, hvis ikke den bedste.

Christian Eriksen er født d. 14. februaru 1992 i Middelfart på Fyn, og den 1.77m høje fodboldspiller har fået sin fodboldopvækst på Fyn. Som blot 3-årig startede han i Middelfart G&BK, hvor han spillede indtil han var 13 år gammel, hvor han efterfølgende skiftede til storklubben OB. Her spillede han til han var 16, inden han blev kapret af Ajax Amsterdam.

I Holland spillede han tre år for Ajax ungdomshold, inden han fik førsteholdsdebut i 2010 og sidenhen blev en af de bærende kræfter for Ajax Amsterdam. Det nåede at blive til 162 optrædender med 33 scoringer i Holland, inden han drog videre til Premier League, hvor han i dag spiller for Tottenham Hotspurs og har masser af succes.

I de 25 kampe han fik i forrige sæson, scorede Christian Eriksen hele 7 mål, og han blev kåret som årets spiller i klubben af klubbens officielle fanklubber.

I nationaldragten er Christian Eriksen også en af de bærende kræfter, hvilket han har været for samtlige af de ungdomslandshold, som han har spillet for. Han har været en tur forbi, U17, U18, U19 samt U21-landsholdet, inden han fik debut for A-landsholdet tilbage i 2010.

I en alder af blot 22 år har Christian Eriksen allerede repræsenteret landsholdet 44 gange, og det er blevet til to scoringer fra den unge dansker.

Christian Eriksen er bedst når han spiller som 10’er, da hans forcer hovedsageligt ligger i det offensive spil. Christian Eriksen har visioner, som man ser det hos kun de største spillere, og hans overblik samt evner med bolden er i en klasse for sig selv. Tilmed er han næsten ligegod med begge ben, og ligeså vel som han kan sætte sine medspillere op, ligeså godt kan han selv afslutte.

Christian Eriksen er i øjeblikket den bedste danske fodboldspiller, og mens han er fantastisk at se på, på banen, så gør han også en fantastisk figur udenfor banen. Christian Eriksen er nemlig en rigtig rollemodel, som unge kan se op til, da han er ydmyg, og opfører sig fortrinligt i bybilledet, hvilket man ikke kan sige om hans landsholdskollega, Nicklas Bendtner.