Tager Viktor Axelsen sejren ved World Tour Finals i Dubai?

Fredag eftermiddag kvalificerede den danske badmintonstjerne Viktor Axelsen sig til semifinalen ved den prestigefulde badmintonturnering World Tour Finals i Dubai. Dermed leverede Axelsen, der vandt turneringen i sidste sæson, op til forventningerne som regerende mester. Semifinalepladsen blev sikret efter en flot 21-16, 14-21 og 21-15-sejr over Chou Tien Chen i den sidste gruppekamp. Kampen var en direkte duel om en plads i semifinalen, så der var pres på fra starten af.

 

Odds på Viktor Axelsen som vinder her

 

Blandede præstationer fra Axelsen

World Tour Finals blev indledt med et gruppespil, hvor de otte deltagere blev inddelt i to grupper. Axelsen endte i Gruppe B sammen med kinesiske Shi Yuqi, indiske Srikanth Kidambi og Chou Tien-chen fra Kinesisk Tapei. I den anden gruppe var malaysiske Lee Chong Wei, Ng Ka Long fra Hong Kong, Son Wan-ho fra Sydkorea og kinesiske Chen Long.

Axelsen startede turneringen i fin form, da han slog Kidambi i to sæt. herefter fulgte dog et skuffende nederlag til Yuqi i en kamp, hvor Axelsen aldrig rigtig kom op i gear. Dermed var han altså under pres inden sejren over Tien Chen, der altså blev sikret i tre sæt. Axelsens spil flød dog aldrig for alvor, og det var tydeligt, at han måtte kæmpe hårdt for hvert eneste point.

Danskeren var da heller ikke helt tilfreds, da han blev interviewet af TV2 Sport efter kampen.

– Det var en sejr med blandede følelser. Jeg synes helt ærligt ikke, at jeg spiller ret godt. Fysisk og mentalt er der meget, hvor jeg først er inde i zonen og så ude af den igen, forklarede Axelsen.

Undervejs i kampen var Axelsen virkelig ude i tovene, men han fik alligevel kæmpet sig tilbage og taget sejren. Dette viste en enorm mental styrke, hvilket også er en af Axelsens forcer. Han kæmper altid til det sidste, hvilket betyder, at han aldrig må afskrives. Nu hvor han er videre til semifinalen, er han da også optimistisk.

– Jeg er bare glad for at være videre. Målet med den her kamp var at vinde, og det gjorde jeg, selvom det ikke var kønt, udtalte han.

Axelsen er nu i semifinalen for tredje år i træk, og hans videre færd i World Tour Finals kan følges på TV2 Sport henover weekenden. Her er man altså garanteret sport i verdensklasse, når et af Danmarks største sportsnavne skal i kamp.

Det er endnu uvist, hvem Axelsen skal møde i semifinalen, men man kan selvfølgelig oddse på hans kamp hos Danske Spil.

 

Spil på Viktor Axelsen her

 

Danske Spil logo