Bookmakerne spår at minksagen koster fødevareministeren jobbet

Den såkaldte minksag har trukket de helt store overskrifter i både danske og internationale medier. Sagen er ikke blevet mindre af de nye detaljer, som er kommet frem siden dens oprindelse. En af hovedpersonerne er fødevareminister Mogens Jensen, hvis fremtid i høj grad må siges at være usikker. Bookmakeren Unibet vurderer, at der er gode muligheder for, at Mogens Jensen forlader sin post på grund af skandalen.

 

Odds på Mogens Jensens fremtid hos Unibet

 

Odds på om Mogens Jensen stadig er fødevareminister den 1. januar

JA 3,50
NEJ 1,25

 

Unibet som nævnt ikke den store tiltro til, at Mogens Jensen kan holde sin post som fødevareminister efter det politiske stormvejr, som denne sag har bragt regeringen i. Den socialdemokratiske minister har selv afvist at trække sig, men presset på ham stiger – særligt fra blå blok.

Det er dog ikke kun blå blok, som har været ude med riven. Regeringens eget støtteparti, Enhedslisten, har også sået tvivl om Mogens Jensens fremtid som fødevareminister. Skulle han ende med ikke at besidde sin post, når vi rammer 1. januar, da vil det altså give pengene 1,25 igen hos Unibet. I tilfælde af at Jensen stadig er fødevareminister, kan man frem til at få sit indskud 3,50 gange igen.

Nå man skal oddse på minksagen er det naturligvis vigtigt, at man er opmærksom på, hvorledes sagen har formet sig siden den begyndelse. Derfor vil vi her komme med et kort resume af sagens udvikling.

 

Hvad er Minksagen?

Sagen startede den 4. november, da Statsminister Mette Frederiksen meddelte, at samtlige mink i Danmark skulle aflives på grund af sygdom. Det betød altså godt og vel 15 millioner mink fra landets mange minkfarme.

Årsagen til den voldsomme reaktion var, at virussen var muteret i danske mink, og derved kunne bringe chancerne for en effektiv vaccine i fare. Den risiko vurderede regeringen altså til at være tilstrækkeligt stor til slå alle landets mink ned.

Fire dage senere afslørede Berlingske dog, at regeringen slet ikke har hjemmel i lovgivningen til at beordre samtlige mink i Danmark også de raske, som ikke befinder sig i smitte zonerne, aflivet. Fødevareminister Mogens Jensen meldte da ud, at der blot var tale om en opfordring, og at man arbejdede på en hastelov, som skulle give regeringen de nødvendige beføjelser til at beordre samtlige mink dræbt.

Den foreslåede ændring i loven ville blå blok (Venstre, Konservative, Liberal Alliance og Nye Borgerlige) dog ikke være med til at gennemføre. Derfor måtte Mogens Jensen beklage, at han og resten af regeringen ikke har været klare nok i spyttet med hensyn til, hvad de egentlig har beføjelse til at beordre i minksagen.

 

Odds på fødevareministerens fremtid hos Unibet

 

Bærer Mogens Jensen skylden i minksagen?

De sagen den 10. november nåede sin sjette dag, kom der nyt fra Mette Frederiksen og Mogens Jensen. Ved den lejlighed sagde de, at de først var blevet bekendt med problematikken omkring de manglende hjemmel i weekenden (den 7. og 8. november).

Mette Frederiksen placeret ansvaret for sagens håndtering hos fødevareminister Mogens Jensen. Nu kræver blå blok som nævnt, at Mogens Jensen trækker sig. Det har han dog i skrivende stund ikke givet udtryk for, at han har i sinde – tværtimod. Det taler dog imod hans chancer, at der også i rød blok er magtfulde folk, som ønsker hans afgang. Et eksempel er støttepartiet Enhedslisten.

 

Spilforslag – Mogens Jensen holder ikke året ud

Med det enorme pres som der vil fortsætte med at være på Mogens Jensen, er det naturligvis svært at forstille, at han skulle kunne holde sin ministerpost året ud. Statsministeren og Fødevarestyrelsen har begge udtalt, at de ikke kendte til den manglende hjemmel i lovgivningen.

Dermed ser Mogens Jensen ud til at stå ret så alene overfor en storm af kritik fra alle sider. Det er selvsagt årsagen til, at Unibet anser det for at være meget sandsynligt, at han ikke længere er fødevareminister, når vi runder 2021.

 

Odds på dansk politik hos Unibet

Unibet er blandt de største bookmakere på det danske marked. Det er dermed ikke overraskende, at man hos Unibet finder godt med spil, som er målrettet netop det danske marked. Blandt disse finder man jævnligt spil på dansk politik.

 

Odds på politik hos Unibet

 

Bookmakeren Unibets officielle logo på grund baggrund