Ukraine – Danmark optakt: Læs spilforslag og odds på kvindelandskampen

De danske kvinder har fået en fin start på VM-kvalifikationen med tre sejre ud af fire mulige. Der er dog stadig brug for tre point mod Ukraine, hvis de vil følge med Sverige som fører gruppen med maksimumpoint. De to landshold mødtes også for omkring to måneder siden, nærmere bestemt den 9. april. Her vandt Danmark en smal sejr på hjemmebane med 1-0. Nu går turen så til Chernihiv Stadium, hvor Pernille Harder, Nadia Nadim og de andre spillere skal forsøge at snuppe alle tre point.

Danmark er store favoritter hos bookmakeren Danske Spil, hvor en udesejr giver odds 1,33. En hjemmesejr belønnes med odds 8,50. Et uafgjort resultat giver pengene 4,40 gange igen.

Kampen kan følges på DR1 med optakt fra klokken 17:45, og der er kampstart klokken 18:00.

 

Odds på opgøret her

 

Sådan ser det ud i gruppen

Svenskerne har som skrevet før maksimumpoint (12 styk) efter skrivebordssejren mod de danske kvinder, som selv har vundet deres resterende tre kampe. Ukrainerne ligger dog lige bagefter danskerne med to point mindre. De har vundet to, spillet en uafgjort og tabt en. Derfor er det et ekstremt vigtigt opgør for begge landshold, da en eventuel vinder kan tage et stort skridt mod at slutte i top to. Førstepladsen kvalificerer sig direkte til VM, mens de fire bedste toere også booker en billet til verdensmesterskaberne.

Sverige 4 kampe +13 12 point
Danmark 4 kampe +7 9 point
Ukraine 4 kampe +3 7 point
Ungarn 6 kampe -12 4 point
Kroatien 6 kampe -11 2 point

 

De skal gøre forskellen for Danmark

Den danske superstjerne hedder naturligvis Pernille Harder. For et par uger siden scorede hun til 1-0 i Champions League-finalen for Wolfsburg mod Lyon. Desværre for hende og hendes tyske klub blev de ramt af en udvisning kort efter føringsmålet, og derfor endte det med, at de tabte med hele 1-4. Der er dog ikke den store tvivl om, at 25-årige Pernille Harder er brandvarm for både klub- og landshold for tiden, hvilket man også kan se på hendes måltotal i de tre gruppespilskampe. Her har hun således scoret tre mål, hvoraf to af dem kom i 0-4-sejren over Kroatien på udebane. Der er dog også en anden brandvarme spiller på landstræner Lars Søndergaards holdkort.

Sanne Troelsgaard startede nemlig ud med at score hattrick i 1-6-sejren på udebane over Kroatien, og det var da også hende, som blev matchvinder i det omvendte opgør mod ukrainerne. Hun har altså noteret sig for fire scoringer i tre kampe, hvilket må siges at være imponerende af den 29-årige kantspiller. Det er også værd at holde et vågent øje med 30-årige Nadia Nadim, selvom hun endnu ikke har strålet i VM-kvalifikationen. Det er blot blevet til et enkelt mål fra 11-meter-pletten indtil videre, men Manchester City-stjernen er stadig en stor profil for landsholdet.

 

Spil på Ukraine - Danmark her

 

Dem skal vi sætte en stopper for

Det er dog ikke kun Danmark, som har et par skarpe profiler på holdkortet. Det har Ukraine nemlig også. Både 22-årige Tetyana “Tanya” Kozyrenko og 32-årige Daryna Apanashchenko har således scoret to gange for deres landshold. Der er faktisk ikke andre ukrainerne som har været på måltavlen i kvalifikationen, da deres sidste scoring var et selvmål. Det er altså hovedsageligt dem, som det danske forsvar skal holde et vågent øje med i opgøret.

Overordnet set har det ukrainske landshold ikke nogle spillere fra de allerbedste klubber. De har derimod et ekstremt stærkt sammenhold og kollektiv, da mange af dem til dagligt spiller i samme klub. Der er således intet mindre end ni spillere som er på kontrakt hos Zhytlobud Kharkiv i hjemlandet. Derudover er der fire af dem, som har deres daglige gang i den russiske klub Ryazan VDV. Det er altså en sammentømret enhed, som de danske kvinder skal op imod på Chernihiv Stadium

 

Landsholdets trup

Målvogtere: Stina Lykke Petersen (KoldingQ), Naja Bahrenscheer (Ballerup-Skovlunde Fodbold)

Forsvarsspillere: Theresa Nielsen (Seattle Reign), Janni Arnth Jensen (Linköpings FC), Simone Boye Sørensen (FC Rosengård), Cecilie Sandvej (1. FFC Frankfurt), Mie Leth Jans (Manchester City), Rikke Sevecke (Brøndby IF)

Midtbanespillere: Sanne Troelsgaard Nielsen (FC Rosengård), Katrine Veje (Montpellier HSC), Nanna Christiansen (Brøndby IF), Maja Kildemoes (Linköpings FC), Karoline Smidt Nielsen (Fortuna Hjørring), Caroline Rask (Fortuna Hjørring), Karen Holmgaard (Fortuna Hjørring)

Angribere: Pernille Harder (VfL Wolfsburg), Nadia Nadim (Manchester City), Frederikke Skjødt Thøgersen (Fortuna Hjørring)

 

Ukraine – Danmark spilforslag

Hos Danske Spil er der tonsvis af specials på landskampen. Dem synes vi helt sikkert, at man skal gøre brug af, da oddset på en dansk sejr ikke er særlig højt. Som vi var inde på tidligere, er både Sanne Troelsgaard og Pernille Harder i ganske god form for tiden. Man kan endda blive fyrsteligt belønnet, hvis en af dem, eller måske endda begge to, kommer på måltavlen mere end én gang mod Ukraine. Der er således odds seks på, at Harder laver to mål eller mere, mens man kan få pengene otte gange igen, hvis Troelsgaard gør det.

Vi har på fornemmelsen, at det er en toptændt Wolfsburg-spiller som er klar på at fortsætte de fornemme takter fra Champions League-finalen. Derfor anbefaler vi, at man smider en skilling efter, Pernille Harder scorer mindst to mål til odds 6,00 hos Danske Spil.

 

Odds på Harder laver to mål her

 

Oddsets logo på blå baggrund med hvid skrift