Skifter Christian Eriksen endelig til Barcelona? Odds her

CHristian Eriksen fra tottenham

Foto: CosminIftode/Shutterstock

To af Danmarks største fodboldspillere, Allan Simonsen og Michael Laudrup, repræsenterede begge FC Barcelona i løbet af deres flotte karrierer. Der er dog efterhånden 24 år siden, en dansker sidst trak den rød-blå trøje over hovedet, men nu kan ventetiden snart være forbi. Den danske superstjerne Christian Eriksen er nemlig i øjeblikket rygtet til storklubben, hvor han ses som en oplagt kandidat til at afløse Andres Iniesta, når han går på pension. Det skriver den store Barcelona-avis El Mundo Deportivo. Hos Danske Spil kan man oddse på, at Eriksen skifter til Barcelona i løbet af sommeren. Det udbydes til odds 2,75.

 

Odds på Christian Eriksen til Barcelona

 

Derfor skifter Eriksen til Barcelona

Christian Eriksen har for længst etableret sig som en del af verdenseliten, og det lader blot til at være et spørgsmål om tid før, at han forlader Tottenham Hotspur. I Champions League-kampen imod Juventus beviste Eriksen endnu en gang, at han har niveauet til at spille med de allerbedste. Her scorede han et fremragende frisparksmål, og dermed var han endnu en gang kampafgørende for de hvidklædte.

Allerede i januar var Eriksen faktisk på vej til Barcelona. Dengang var han efter sigende klubbens andetvalg efter Philippe Coutinho. Desværre for Eriksen nåede Barcelona til enighed med brasilianeren og Liverpool, hvorfor han altså måtte blive i London lidt endnu.

At Eriksen så heftigt rygtes til Barcelona skyldes naturligvis, at han passer perfekt ind hos den catalanske storklub. Eriksens fantastiske blik for spillet og snorlige afleveringer bringer tankerne hen på Barcelona-legenden Xavi. Det er netop også derfor, at vinterens køb af Coutinho ikke diskvalificerer Eriksen.

Eriksen vil nemlig i højere grad være tiltænkt en rolle på den centrale midtbane, hvor han kan ligge og styre spillet. Han vil være en dybdeliggende playmaker, der skal sætte sine holdkammerater i scene med sit blik for spillet. Akkurat som Xavi gjorde det i sin tid, og Andres Iniesta har gjort det på det seneste.

At spille for Barcelona medfører dog et nærmest umenneskeligt pres. Klubben bliver konstant overvåget og diskuteret, og derfor kan man ikke gemme sig. Tidligere i sin karriere var Eriksen lidt for forsigtig og ydmyg til at tage et skridt til en storklub af Barcelonas karat. Sådan er det dog ikke længere. Nu er Eriksen for alvor trådt i karakter, og han er for alvor begyndt at blive kampafgørende. Dermed passer han også perfekt ind i Barcelona.

 

Har Barcelona råd til Eriksen?

1.2 milliarder kroner brugte Barcelona i januar på Coutinho. Købet af brasilianeren var dermed en gedigen udgift for Barcelona, da det fulgte i kølvandet på sommerens signinger af Ousmane Dembele, Nelson Semedo og Paulinho. Barcelona har i denne sæson brugt hele 2.3 milliarder kroner på spillere, og de skal derfor sælge spillere før, at de kan købe nye folk.

Det er dog ikke kun spillerudgifterne, der skaber problemer for Barcelona. Klubbens indtægter er ifølge den spanske sportsavis Marca også faldet markant. Dette skyldes, at klubben i disse måneder tiltrækker færre tilskuere på stadion og færre besøgende på klubbens museum på grund af den manglende spænding i La Liga. Barcelonas egen succes har dermed skadet klubben.

Derudover døjer Barcelona også med at tiltrække nye sponsorer på grund af de politiske vinde i Catalonien. Sponsorerne er simpelthen bange for at tegne lange, dyre sponsoraftaler med en klub, der måske bliver smidt ud af La Liga. Sidstnævnte sker, hvis Catalonien løsriver sig fra resten af Spanien.

 

Tottenham lurer også

Selvom der er gode muligheder for, at Eriksen skifter til Barcelona, så er der selvfølgelig også mulighed for, at han forbliver hos Tottenham. Dette vurderer Danske Spil faktisk som værende det mest sandsynlige. Odds 1,40 udbyder bookmakeren på, at Eriksen også spiller i den hvide trøje, når sommerens transfervindue er lukket.

Tottenham har på det seneste taget store skridt fremad, og de er nu for alvor en del af den engelske elite. De er i denne sæson gået langt i Champions League, og de kæmper samtidig med i toppen af engelsk fodbold. Klubben er derfor ikke tvunget til at sælge sine bedste spillere længere.

Samtidig virker Eriksen godt tilfreds i London. Han er en af de absolutte stjerner på Tottenhams hold, og han nyder virkelig at leve i den engelske hovedstad.

På trods af den flotte fremgang kan Tottenham dog ikke konkurrere med de største klubber. Det virker urealistisk, at Tottenham kan vinde det engelske mesterskab eller Champions League indenfor den nærmeste fremtid. Samtidig lader det blot til at være et spørgsmål om tid før, folk som Harry Kane, Toby Alderweireld og selvfølgelig Eriksen følger i fodsporene på Gareth Bale og Kyle Walker og forlader klubben.

Eriksen er efterhånden også fyldt 26, og han har brug for snart at få tilføjet nogle trofæer til samlingen. Han har et par titler fra Holland, men han mangler at vinde de helt store turneringer. Hvis han nogensinde skal op på siden af de største danske spillere, kræver det simpelthen et skifte til en større klub. Barcelona ligner dermed en perfekt mulighed for midtbanemaestroen.

 

Odds på Christian Eriksens næste klub hos Danske Spil

 

Danske Spil logo