Stjarnan – FC København odds: Alt presset er på FCK på Island

FC København nærmer sig langsomt det forjættede land, Europa League-gruppespillet. Det næste skridt tages torsdag aften, hvor de møder islandske Stjarnan. Alt andet end en københavnsk sejr vil være en kæmpe fiasko, men Stjarnan er nummer to i Island og bestemt ikke dårlige.

Det taler dog til FCK’s fordel, at Stjarnan har tabt deres seneste to kampe. I weekenden blev det til et 1-0-nederlag til KR, og for en uge siden tabte de så 1-0 til estiske Nomme Kalju i Europa League. Før det var de dog inde i en stime med ni sejre i træk og 13 kampe uden nederlag.

En sådan stime kan FCK bestemt ikke prale af. Københavnerne har blot vundet to kampe i denne sæson, og de har stadig lang vej til deres gamle topniveau. I weekenden blev det dog til en overbevisende 3-0-sejr over Hobro i Superligaen, så måske tingene langsomt går i den rigtige retning.

Den nordiske bookmaker NordicBet har selvfølgelig de højeste odds på kampen, og den vurderer faktisk, at det bliver et tæt opgør. En sejr til FCK er hel oppe i 1,76, imens pengene gives 4,40 gange igen i tilfælde af en Stjarnan-triumf. 

 

 Odds på Stjarnan - FCK nu

 

Optakt: Starnan – FC København

Stjarnan spiller uden pres

Den islandske fodboldklub Stjarnans officielle logoStjarnan har i de seneste sæsoner etableret sig som en af de stærkeste islandske klubber. I 2014 vandt de mesterskabet for første og hidtil eneste gang, og i sidste sæson sluttede de nummer to i den islandske liga. I de seneste par sæsoner har Stjarnan endda samlet en del erfaring sammen fra europæisk fodbold, hvor de blandt andet har mødt både Celtic og Inter.

Alligevel er klubben dog stadig bedst kendt for en række vanvittige jubelscener, der blev gennemført i 2010. Uge efter uge fremviste Stjarnan indøvede jubelscener, når de scorede, og de gik alle jorden rundt. På ingen tid blev klubben i en kort periode verdens mest populære.

I dag er den fokus dog for længst forsvundet, og der er ingen udenfor Island, der snakker om Stjarnan. Det er dog ikke fordi, at der ikke er grund til at snakke om Stjarnan. Ligesom resten af islandsk fodbold har klubben nemlig gennemgået en interessant udvikling, og den har en slagkraftig trup.

Indtil weekenden lå Stjarnan på førstepladsen i den islandske liga, men på grund af et 1-0-nederlag til KR blev de distanceret af Valur. Den islandske turnering følger kalenderåret, så der er allerede spillet 13 kampe. Her har Stjarnan samlet 25 point sammen efter syv sejre, fire uafgjorte og blot to nederlag. Stjarnans succes skyldes en fantastisk offensiv, der har scoret flere mål end nogle andre i Island i denne sæson.

Truppen består stort set udelukkende af islændinge med undtagelse af reservemålmanden Will Dieterich fra USA. Den store profil er angriber Hilmar Halldorsson, der har scoret 13 ligatræffere indtil videre i denne sæson, og også kom på tavlen imod Nomme Kalju i det første opgør. Han fører i øjeblikket den islandske topscorerliste med fire mål ned til nummer to.

Truppen indeholder derudover et par gamle kendinge fra Superligaen. Baldur Sigurdsson nåede 15 kampe for SønderjyskE mellem 2014, Gudjon Baldvinsson 13 kampe for FC Nordsjælland og så Eyjolfur Hedinsson, der nåede 18 mål i 69 Superliga-kampe for SønderjyskE og FC Midtjylland.

 

Høje odds skyldes dårlige københavnere

FC Københavns officielle logoUdover varmen har den helt store historie i København denne sommer været Robin Olsens skifte til Roma. Efter flere uger med rygter gik det skifte endelig igennem onsdag formiddag, hvor FCK annoncerede et rekordhøjt salg. Det har længe stået klart at Robin Olsen var på vej væk fra København, og FCK viste rettidig omhu, da de allerede i vinters hentede Jesse Joronen i AC Horsens.

Hverken Joronen eller Stephan Andersen har dog helt vist sig klar til at fylde Olsens enorme sko ud. Stephan Andersen droppede fælt i sæsonåbningen imod AC Horsens, og Jesse Joronen har heller ikke vist sig helt klar. For nu er det dog den finske målmand, der har vundet kampen om handskerne. han stod en fin kamp imod Hobro i weekenden, og han bør også starte imod Stjarnan.

Robin Olsens skifte til Roma har dog ikke været den eneste store nyhed i København i denne uge. Carlos Zeca erstattede William Kvist som anfører for de hvide løver, da den detroniserede midtbanespiller efterhånden er for langt væk fra startopstillingen til at være ansvaret værdig.

Kampen imod Stjarnan er bestemt heller ikke uden betydning for københavnerne. For det første er det selvfølgelig et must at få et godt resultat og komme nærmere gruppespillet. Men kampen skal også give selvtillid til FCK-truppen. Københavnernes angribere, Kenan Kodro, Carlo Holse og Dame N’Doye, har nemlig endnu ikke scoret i denne sæson endnu. En kamp imod et upåagtet hold fra Island ligner en perfekt mulighed for at få hul på bylden.

FCK’s offensive problemer bliver forværret af, at både Pieros Sotiriou og Jonas Wind sidder ude med skader. Solbakkens offensive muligheder er derfor begrænsede.

 

Stjarnan – FCK spilforslag

FCK har ikke fået den bedste start på sæsonen, men kampen imod Stjarnan er en perfekt mulighed for at ændre dette. FC København er klasser bedre end islændingene, og det skal de ud og bevise. De spillede rigtig godt i Hobro i weekenden, og hvis de gentager det spil, vinder de nemt med et par mål. I så fald kan de kickstarte sæsonen, hvilket kan føre til mange gode ting.

Stjarnan derimod er ikke så godt kørende for tiden. De har tabt to kampe i træk, og defensivt har de det svært. Stjarnan lever på en offensiv, der er fremragende efter islandske standarder, og derfor har de råd til at lukke et hav af mål ind. Det går dog ikke imod et hold af FCK’s kaliber. Stjarnan har lukket hele 17 mål ind i 13 kampe. Kun fire ud af de 12 hold i den islandske liga har gjort dårligere.

Vi anbefaler derfor et spil på FCK-sejr til odds 1,76 hos NordicBet.

 

 Odds på FCK-sejr nu

 

Nordicbets logo og slogan på blå baggrund