Hør alle sangene fra Melodi Grand Prix 2018 her

På lørdag går det løs når det danske Melodi Grand Prix løber af stablen. Det er en af årets allerstørste danske underholdningsbegivenheder, og der kommer til at sidde mere end en million TV-seere klistret fast til skærmen for at følge med. I denne artikel vil vi forsøge at danne et overblik over de ti deltagere, deres sange samt deres chance for at vinde. Hvis man vil se oddsene på alle deltagerne, kan man med fordel læse vores optakt her.

Vinderen skal ligesom i 2017 bestemmes af både seerne og en fanjury, hvilket blev indført sidste år, da det gik rigtig dårligt for Danmark ved det internationale Melodi Grand Prix i både 2015 og 2016. Derfor kan det være svært at forudsige, hvem der vinder, da både de fem jurymedlemmer og de mange TV-seerne har 50 point hver. Det betyder dog også, at man kan vinde en god sjat penge, hvis man kan spotte vindersangen på forhånd.

 

Spil på hvem der vinder MGP hos NordicBet

 

De ti deltagere

Den første sang: Ditte Marie – Riot

Ditte Marie Agergaard Kristensen stiller op til MGP for tredje gang. Første gang hun stillede op var det som forsanger for bandet Le Freak i 2011. Deres sang “25 Hours A Day” kom ind på en flot tredjeplads. I 2012 stillede hun op som solist med sit nummer “Overflow” som var lidt af et mismatch mellem musikken og sangstemmen. Det er lidt samme historie i år hvor “Riot”, som sangen hedder, virker mærkeligt skruet sammen. Hvis juryen og seerne kan lide dancepop, så har den en chance for at nå top seks, men dens vinderchance er ikke særlig store.

 

Den anden sang: Anna Ritsmar – Starlight

17-årige Anna Ritsmar fra Hillerød er den anden, og yngste, deltager ved dette års Melodi Grand Prix. Hun er trods sin unge alder allerede med i to bands, hvoraf det ene sender en vinyl på gaden senere i år. Hendes nummer “Starlight” er både produceret og skrevet af Lise Cabble som har tonsvis af erfaring med at lave vindersange til MGP. Hele tre af hendes 13 sange har nemlig gået hele vejen. Det var blandt andet hende som skrev ‘Only Teardrops’ som vandt det danske Melodi Grand Prix i 2013. Derfor er dette nummer et rigtig godt bud på en dansk deltager ved Eurovision Song Contest senere i år.

 

Den tredje sang: Rasmussen – Higher Ground

Den helt store favorit til at vinde er dog sang nummer tre. Jonas Foldager Rasmussen er 32 år gammel og far til to, og han har lavet nummeret “Higher Ground” som er en rigtig sing-along-song. Det er med god grund, at bookmakeren NordicBet har gjort den til forhåndsfavorit, da den har lidt af hvert. Trommer, kor og et fængende omkvæd bare for at nævne et par stykker. Sceneshowet skulle også være storslået og fyldt med blandt andet horn, ild samt vikingehjelme. Klart det bedste bud på en vindersang.

 

Odds på Higher Ground hos NordicBet

 

Den fjerde sang: Sannie – Boys on Girls

Sannie har haft tonsvis af succes i Storbritannien under navnet Whigfield. I 1994 gik hendes debutsingle ‘Saturday Night’ ind som nummer et på hitlisten, og siden da har hun haft massevis af andre hitsingler. Det sidste album under hendes alias kom i 2012, og nu udgiver hun kun musik under sit eget navn. Her har hun også gjort det ganske godt på de britiske hitlister, så det er en dame med næsten 25 års erfaring, der stiller op med sangen ‘Boys on Girls’. Nummeret er dog lidt for poppet og trivielt til at gå hele vejen, men den kan godt komme i top fem.

 

Den femte sang: Sandra – Angels to My Battlefield

Sandra Hilal er 20 år gammel og kommer fra Brønshøj. Hun er et relativt nyt navn i dansk musik, men der er ingen tvivl om, at hun er et stort talent. Det er da også derfor, at den danske hiphop-legende Chief 1 har taget hende under hans vinge og hjulpet til med sangen “Angels to My Battlefield”. Beatet er fantastisk og nok det bedste blandt de ti deltagere, og derfor han dette nummer også en rigtig fin chance for at gå hele vejen, selvom bookmakeren NordicBet tilbyder et forholdsvis højt odds på den.

 

Den sjette sang: Lasse Meling – Unfound

Lasse Meiling har været et YouTube-fænomen siden han var bare 13 år gammel. Nu er han blevet 19 år og er klar til at indtage den helt store scene ved det danske Melodi Grand Prix i Gigantium, Aalborg. Der er dog lidt for meget singer-songwriter over nummeret “Unfound”, og derfor er der heller ikke særlig stor chance for, at den ender med at gå hele vejen. Derudover er det heller ikke en særlig energisk sang, så den kommer nok til at få det svært lørdag aften.

 

Den syvende sang: CARLSEN – Standing Up for Love

CARLSEN er en gruppe som består af tre færøske søstre. De er blevet født ind i en rigtig musikerfamilie. Derudover har de været en gruppe siden årtusindskiftet, så de tre søstre har også rigtig mange år på bagen som både sangere og musikere. Omkvædet er en rigtig ørehænger, og sangen er slet ikke ligesom de ni andre i feltet. Derfor har den også en rimelig god chance for at komme i top tre eller måske endda gå hele vejen, hvis fanjuryen giver den mange point.

 

Den ottende sang: KARUI – Signals

Annelie Karui Saemala er 19 år gammel og kommer fra Herning. På trods af sine unger alder har hun selv været med til at skrive og producere sangen “Signals” sammen med Jonas Halgager, Jeanette Bonde og Daniel Fält. Sidstnævnte var med til at lave vindersangen fra 2014 “Cliché Love Sang” som blev fremført af X-Factor-fænomenet Basim. På trods af en solid solist, så er beatet lidt kedeligt, og derfor han nummeret heller ikke de store vinderchancer.

 

Den niende sang: Rikke Ganer-Tolsøe – Holder fast i ingenting

Rikke Garner-Tolsøe er 31 år gammel, kommer fra Glostrup, men bor i Hvidovre. Hun er den eneste deltager som stiller op med et dansk nummer. Det hedder “Holder Fast I Ingenting” og hverken NordicBet eller os levner sangen de store chancer. Top fem er da ikke umuligt, men den vinder helt sikkert ikke.

 

Den tiende sang: Albin Fredy – Music for the Road

Albin Fredy Ljungqvist på 36 år kommer originalt fra Sverige, men flyttede til hovedstaden for cirka et årti siden. Det er faktisk anden gang, at han er deltager ved det danske Melodi Grand Prix. Hans sang fra 2013 “Beautiful to Me” var skrevet af blandt andre Bryan Rice, som de fleste nok kender fra hitsinglen “No Promises”. I år prøver han lykken med sangen “Music For The Road” som er endnu et countryinspireret singer-songwriter nummer, der ikke er energisk nok. Derfor har den heller ikke de store chancer for at gå hele vejen.

 

Spil på din Melodi Grand Prix-favorit hos NordicBet