Real Madrid – Liverpool odds: Hvem vinder trofæet med de store ører?

Lørdag klokken 20:45 sker det, som alle fodboldfanatikere har ventet på i ugevis. Champions League-finalen bliver fløjtet i gang af Milorad Mažić på det olympiske stadion i Ukraines hovedstad Kiev. Kampen sendes vanen tro på TV3+, og der er optakt helt fra klokken 17:00, så man kan altså virkelig nå at komme i den helt rette stemning, inden det for alvor går løs.

Real Madrid har vundet turneringen de sidste to år i streg. Hvis det lykkedes dem at vinde for tredje gang i træk, så vil det være trettende gang alt i alt, at det lykkedes dem at sikre sig trofæet med de store ører. Det er der ingen andre klubber, som har været i nærheden af at præstere.

Liverpool har ikke vundet en Champions League-finale siden 2005. De fleste husker nok miraklet i Istanbul, hvor The Reds på mirakuløs vis kom tilbage fra at være bagud med 3-0 mod AC Milan og vandt turneringen for femte gang efter en intens straffesparkskonkurrence. Nu har de så chancen for at stå allerøverst på podiet igen efter tretten års fravær.

Hos diverse spiludbydere er der bred enighed om, at kongeklubben er favoritter til at løfte trofæet. Hvis spanierne vinder er der således odds 2,25 at hente hos bookmakeren Danske Spil, mens en engelsk sejr giver pengene 3,10 gange igen. Et uafgjort resultat belønnes med odds 3,70.

Både nye og eksisterende kunder hos Danske Spil kan i øvrigt få et 100 kroner live freebet til finalen. Alt man skal gøre er at placere et 100 kroners væddemål prematch, og så er man kvalificeret til dette tilbud.

 

Odds på Champions League-finalen lige her

 

Optakt: Real Madrid – Liverpool

Kongeklubben og Cristiano Ronaldo

Spansk fodboldSiden Real Madrid fyrede Rafael Benítez den 4. januar 2016 og ansatte Zinedine Zidane i stedet for, er kongeklubben virkelig blevet totalt ustoppelige i Champions League-regi. I sin første halvsæson som cheftræner guidede Zizou hans hold hele vejen til finalen på San Siro efter at have ekspederet AS Roma, VfL Wolfsburg og Manchester City ud af turneringen. Den sidste hurdle var bysbørnene fra Atlético Madrid. Sergio Ramos gjorde det til 1-0 efter et kvarter, men Yannick Ferreira Carrasco fik dog udlignet med ti minutter tilbage af opgøret. Da der ikke blevet scoret i den forlængede spilletid, skulle det hele afgøres fra 11-meter-pletten. Her scorede alle fem Real Madrid-spillere, og Juanfran blev den store skurk, da han bankede bolden på stolpen.

I den efterfølgende sæson blev trofæet genvundet på overbevisende manér. Juventus fik ikke et ben til jorden på Millenium Stadium i Cardiff, hvor finalen blev afviklet. To scoringer af Cristiano Ronaldo samt et enkelt mål fra både Casemiro og Marco Asensio sørgede for en stensikker 4-1-sejr. Det var i øvrigt første gang, at den samme klub vandt Champions League to år i streg. Nu har de så muligheden for at vinde tre i træk, hvilket ville være en fuldstændig ekstraordinær præstation. Det kræver dog en finalesejr over Liverpool, og der er ikke den store tvivl om, hvem som skal spille en hovedrolle, hvis den mission skal lykkedes.

Cristiano Ronaldo har nemlig scoret mål på samlebånd igen i år. Indtil videre har han noteret sig for 15 scoringer og tre assists i 12 Champions League-optrædener. Han hverken scorede eller assisterede i de to semifinaler mod Bayern München, så han burde være toptændt fra dommerens første fløjt i finalen.

Zinedine Zidane kan vælge og vrage mellem alle sine spillere, da der ikke er nogen karantæner eller skader i Real Madrid-truppen.

 

The Reds og deres drabelige trio

LFC logoJürgen Klopp har været Liverpool-træner siden den 8. oktober 2015. Selvom det ikke er lykkedes for ham at vinde et trofæ, så har han virkelig revolutioneret truppen og deres spillestil. Igennem længere tid har de spillet en fornem form for overfaldsfodbold med højt genpres og tonsvis af intensitet. Det har de høstet frugterne af i denne sæson. Her har de således slået rekorden for flest mål i en Champions League-sæson med 46 styk. Den rekord har Barcelona ellers siddet på siden årtusindskiftet, hvor de scorede 45 gange. Hovedårsagen til denne imponerede målhøst finder man hos deres drabelige fronttrio; Sadio Mané, Roberto Firmino og Mohamed Salah.

Disse tre spillere har nemlig lavet over 60 procent af de 46 mål. Både Salah og Firmino har fået netmaskerne til at blafre ti gange. Mané står noteret for ni fuldtræffere. Firmino har lavet syv oplæg. Salah og Mané har tilsammen lavet fem. Der er altså virkelig tale om en senegalser, en brasilianer og en egypter, som ikke har de store problemer med at score selv og/eller assistere deres holdkammerater. Skal The Reds levere overraskelsen og sætte en stopper for kongeklubbens dominans, skal trioen fortsætte deres fuldstændig fænomenale sæson. Det burde da også være muligt. Særligt når man tænker på, at de tre brandvarme Liverpool-profiler tilsammen scorede seks mål og lavede fem assists mod AS Roma i semifinalerne.

En af de spillere som er gået under radaren er den 32-årige altmuligmand James Milner. Han er blevet den eneste spiller til at lave ni oplæg i en Champions League-sæson. Mod tyske Hoffenheim i kvalifikationen lagde han op til ét mål, mens han har gjort det yderligere otte gange i gruppespillet og knald-eller-fald-kampene. Der er altså god grund til at holde et vågent øje med den engelske midtbanemand.

Alex Oxlade-Chamberlain, Joe Gomez og Joël Matip er ukampdygtige.

 

Real Madrid – Liverpool spilforslag

Forsvarsgeneralen og kaptajnen for Real Madrid hedder Sergio Ramos. Han var med både med i Champions League-finalen sidste år og året forinden. Begge gange kom han i dommerens sorte bog. Det skyldes selvfølgelig hans iltre temperament og kontante spillestil, som han har gjort til sit varemærke. Han giver sig altid fuldt ud i samtlige dueller og elsker at brokke sig til dommeren.

Det betyder dog også, at han har udviklet sig til lidt af en kortkonge. I denne sæson er det blevet til 11 advarsler – heraf tre i Champions League. Når man tænker på, at hele deres sæson afhænger af dette ene opgør, så ville det slet ikke komme bag på os, hvis han trækker endnu en ostemad mod Liverpool. Særligt ikke fordi han skal have sat en stopper for både Sadio Mané, Roberto Firmino og Mohamed Salah.

Den eneste måde at gøre det på er i vores optik at ty til ulovlige midler. Det er den 32-årige spanske midtstopper dog også verdensmester til.

Derfor anbefaler vi at spille på, Sergio Ramos får et kort i kampen til odds 2,50 hos Danske Spil.

 

Odds på Ramos får kort lige her

 

Oddset logo