Hvem efterfølger Arsene Wenger? Odds på Arsenals næste træner

Arsene Wenger

Den 20. april annoncerede legendariske Arsene Wenger, at han forlader Arsenal efter sæsonen. Wenger har været træner for den engelske storklub siden 1996, og undervejs har han vundet et hav af titler. Wenger står derfor som en af de største skikkelser i Arsenals historie. Derfor skal det også blive interessant at se, hvem klubben vælger som hans efterfølger. Hos bookmakeren NordicBet finder man odds på Arsenals næste træner. NordicBet har størst tiltro til Luis Enrique, men man finder også folk som Mikel Arteta, Joachim Löw og Massimiliano Allegri blandt favoritterne.

 

Odds på Arsenals næste træner her

 

Her er favoritterne

Der har været masser af spekulationer siden Wengers annoncering, men endnu er der ikke blevet meldt noget konkret ud. Det er dog sandsynligt, at Arsenal-toppen vil gå efter en træner, der minder om Wenger. Det vil sige en træner, der vil spille offensiv og boldbesiddende fodbold. Den form for fodbold er en del af Arsenals DNA, og den passer desuden perfekt til den trup Wenger efterlader til klubbens næste træner. Den karakteristik passer fint til NordicBets tre største favoritter: Luis Enrique, Mikel Arteta og Joachim Löw. Man kan dog sætte seriøse spørgsmålstegn ved dem alle.

Luis Enrique har været uden job siden, han forlod FC Barcelona i 2017. Med den spanske storklub vandt han La Liga to gange, Copa del Rey tre gange samt Champions League og VM for klubhold en gang hver. Det er et imponerende CV, men det hører med til historien, at han rådede over et på papiret fremragende hold. Ser man bort fra Enriques Barcelona-tid har hans trænerkarriere ikke været prangende, og han blot har otte års trænererfaring fra højeste niveau.

Mikel Arteta har et endnu tyndere CV. Den tidligere Arsenal-stjerne er på nuværende tidspunkt assistent for Josep Guardiola hos Manchester City. Her får han en fremragende uddannelse, men han har aldrig været cheftræner før. Arteta var en intelligent spiller, men det er svært at se ham gå direkte ind som cheftræner for Arsenal uden andet trænererfaring bag øret.

Joachim Löw har længe været rygtet til alskens storklubber men uden, at der er sket noget. Han har stået i spidsen for det tyske landshold siden 2006, hvor han har gjort et fantastisk stykke arbejde. Til sommer står han i spidsen for landsholdet ved VM, og det er oplagt, at han siger stop derefter. Löws præstationer for det tyske landshold er imponerende, men som klubtræner har han aldrig gjort væsentligt af sig. Han fik sit første klubjob i 1994, men han har kun vundet tre trofæer, hvoraf de to er vundet i Østrig. Det er heller ikke nogle prangende klubber Löw har stået i spidsen for. I slutningen af 1990’erne trænede han Stuttgart og Fenerbahce, men derfra og til Arsenal er der trods alt langt.

 

Arsenals næste træner spilforslag

På grund af de store spørgsmålstegn ved de store navne skal man se på outsiderne, når man skal sætte sine odds på Arsenals næste træner. Her finder man flere rigtig spændende navne, der alle bør kunne gøre et godt stykke arbejde hos Arsenal.

Blandt navnene finder man en del romantiske kandidater som Patrick Vieira, Thierry Henry og Dennis Bergkamp. Fælles for dem alle er dog, at de mangler trænererfaring fra højeste niveau. Arsenal er ikke en social forsamling, hvor man giver jobs til sine gamle venner, så de kan alle udelukkes.

I stedet skal man se imod visionære trænere, der kan gå ind og løfte Arsenal med det samme. Samtidig gælder det om at finde trænere for hvem et skifte til Arsenal, vil være et skridt opad karrierestigen. For Arsenal er det ydermere vigtigt at finde en træner, der kan udvikle klubben. Gunners har ikke råd til at gå ud og bruge to milliarder kroner på nye spillere, så klubben skal finde en træner, der kan skaffe resultater imod økonomisk overlegne modstandere.

 

Dem skal du spille på

Tre trænere passer perfekt på ovenstående beskrivelse.

  • Thomas Tuchel, uden klub
  • Leonardo Jardim, AS Monaco
  • Julian Nagelsmann, Hoffenheim

Det er tre unge trænere, der alle er visionære og på vej fremad. Det er trænere, der allerede har leveret kæmpe resultater, og så er det trænere, der har bevist, at de kan bygge noget op. Arsenal har brug for en træner, der har tid til at være i klubben i længere tid, da der venter ham et stort stykke arbejde. Det kan alle de tre ovennævnte. Hos NordicBet får man odds 13 på Leonardo Jardim, odds 15 på Thomas Tuchel og odds 26 på Julian Nagelsmann.

Især Jardim virker som et godt bud. Han virker efterhånden klar til at bevæge sig videre fra AS Monaco, som Wenger også tidligere har trænet. I sidste sæson vandt han Ligue 1 og gik hele vejen til Champions League-semifinalerne. Samtidig har han vist sig i stand til at bide skeer med større og rigere klubber.

Tuchel er ligeledes et rigtig godt bud. Han har tidligere trænet Dortmund med stor succes, og han kender derfor presset fra en storklub. Samtidig er Tuchel i øjeblikket uden klub, hvilket betyder, at Arsenal ikke skal købe ham fri først.

Nagelsmann er outsideren af de tre spilforslag til Arsenals næste træner. Han har aldrig stået i spidsen for en storklub, og skridtet fra Hoffenheim til Arsenal kan være for stort. Nagelsmann var dog for nylig rygtet til Bayern München, og han har gjort et godt stykke arbejde hos Hoffenheim.

Jürgen Klopps store succes i Liverpool kan friste Arsenal til at vælge en tysk træner. Det taler selvfølgelig for både Tuchel og Nagelsmann, der begge minder meget om Klopp i spillestil såvel som personlighed.

 

Samtlige odds på Arsenals næste træner

Forneden ses NordicBets fulde liste over odds på Arsenals næste træner. Ønsker man at oddse på et navn, der ikke er på listen, skal man blot kontakte NordicBets kundeservice. Herefter sender de ens forespørgsel videre til oddssætterne, der forhåbentlig sætter odds på ens ønskede navn.

Luis Enrique 3,00 Mikel Arteta 6,00
Joachim Löw 7,00 Massimiliano Allegri 10,00
Brendan Rodgers 11,00 Patrick Vieira 11,00
Leonardo Jardim 13,00 Carlo Ancelotti 15,00
Thomas Tuchel 15,00 Rafael Benitez 17,00
Diego Simeone 17,00 Lucien Favre 19,00
Thierry Henry 21,00 Eddie Howe 21,00
Dennis Bergkamp 23,00 Julian Nagelsmann 26,00
Domenico Tedesco 26,00 Yilmaz Vural 1000,00

 

Odds på Arsenals næste træner her

 

odds