Nigeria – Island odds: Nu skal vikingerne skrive VM-historie

Island imponerede alt og alle i åbningskampen, hvor det blev til 1-1 imod Argentina. Nu er turen så kommet til Nigeria i en kamp, hvor vikingerne kan tage et stort skridt imod ottendedelsfinalen med en sejr.

Nigeria tabte deres første kamp med 2-0 til Kroatien, og de har derfor ryggen imod muren. De skal slå Island for at kunne gå videre fra gruppen, men de var bestemt ikke imponerende i den første kamp.

Det var Island til gengæld. De holdt Argentina fra åbne chancer i stort set hele kampen, og der var ingen slinger i valsen. Imod Nigeria bør islændingene få lidt mere frihed til at komme frem på banen, og vi kan derfor forvente at se endnu mere fra Gylfi Sigurdsson.

Selvom Island er med til VM for første gang nogensinde, er de favoritter imod Nigeria. Bookmakerne forventer dog en tæt kamp mellem to lige mandskaber. NordicBet giver pengene 2,7 gange igen på Island og 2,95 gange igen på Nigeria.

 

Spil på kampen hos NordicBet

 

Optakt: Nigeria – Island

Kan unge nigerianere stå for presset?

Det nigerianske fodboldforbunds logoSelvom Nigeria ikke slog Kroatien i åbningskampen, kan de være stolte af deres indsats. For størstedelen af spillerne var det deres første kamp ved en stor turnering, og de leverede en fin figur. Det var ikke altid prangende, men de var trods alt solide. Med lidt mere skarphed kunne Nigeria også godt have scoret et mål eller to. Dermed er der bestemt noget at bygge videre på.

Det nuværende nigerianske hold er blevet samlet over det sidste års tid, og det er det yngste ved slutrunden. Størstedelen af spillerne er i starten af deres karrierer, og de mangler stadig de helt store gennembrud. Det betyder, at det er et holdt fyldt med sult og gåpåmod, men også med en mangel på rutine. Derfor skal det også blive interessant at se, hvordan de reagerer på det pres, de nu er under. Nigeria skal nemlig vinde for at kunne gå videre for gruppen.

Det er landstræner Gernot Rohr meget bevidst om. Forud for kampen har han udtalt, at spillerne er klar over, at de er tvunget til sejr for at gå videre. Han maner dog også til besindighed og beder om realisme:

“Disse unge spillere har brug for tid. De lærer. Nogle gange er de lidt naive på dødbolde, men vi arbejder på det.”

Hvis Nigeria skal levere et topresultat, kræver det en god præstation fra anfører John Obi Mikel. Den 31-årige har fået rollen som tier og offensiv playmaker hos Super Eagles. Det er ham, der skal støbe kuglerne og sætte folk som Alex Iwobi og Kelechi Iheanacho i scene.

Forventet startopstilling

Uzoho – Idowu, Balogun, Troost-Ekong, Shehu – Etebo, Ndidi – Moses, Mikel, Iwobi – Ighalo

Se Nigerias trup

 

Island kan tage historisk skridt

det officielle logo for det islandske fodboldforbundIsland er den mindste nation, der nogensinde har kvalificeret sig til VM. Det er dog ikke nok for de ambitiøse øboer blot at være med. De både kan og vil mere. Det beviste de i åbningskampen imod Argentina, hvor de på imponerende vis holdt Lionel Messi fra fadet og fik 1-1. Islændingene forsvarede sig eksemplarisk gennem hele kampen, og argentinerne kom kun frem til et meget sparsomt antal chancer. Island formåede dog også at komme frem til flere pæne chancer selv.

På grund af den flotte åbningskamp er Island nu i en yderst favorabel situation. Med en sejr over Nigeria kan de tage et kæmpe skridt imod ottendedelsfinalerne, og dermed skrive endnu mere VM-historie. Netop dette er også ambitionen.

Anfører Aron Gunnarsson, der spillede en fantastisk kamp imod Argentina, har udtalt, at pointet fra åbningskampen er ubrugeligt, hvis ikke de får et resultat imod Nigeria.

Der er heldigvis intet, der tyder på, at det ikke skal kunne lade sig gøre for Island at få et resultat imod Nigeria. Islændingene har masser af selvtillid, og de har gang på gang vist, at de sagtens kan slå fodboldens stormagter. Et urutineret og rystet nigeriansk hold bør derfor heller ikke skræmme de hårdnakkede nordboer.

Island må desværre undvære dygtige Johann Berg Gudmundsson, der sidder ude med en mindre skade. Han erstattes formentlig af den tidligere Viborg, OB og FCK-spiller Rurik Gislason, der også blev skiftet ind imod Argentina.

Forventet startopstilling

Haldorsson – Magnusson, R. Sigurdsson, Arnason, Saevarsson – Bjarnason, Hallfredsson, Gunnarsson, Gislason – G. Sigurdsson – Finnbogason

Se Islands VM-trup

 

Nigeria – Island spilforslag

Island er smalle favoritter, og vi tror også, at de løber afsted med en sejr. De blå-hvide har et utrolig rutineret hold, og de lader sig ikke slå ud af noget som helst. Islændingene går ind til kampen med en ukuelig tro på sejr, og det er med god grund efter kampen imod Argentina.

Nigeria var ikke prangende i deres kamp imod Kroatien, og det er svært at se dem gå videre fra gruppen. Nigerianerne har mange spændende spillere, men de er simpelthen ikke klar til det højeste niveau endnu.

Nigerianerne er taktisk naive, og de er især svage på dødbolde. Det skal de erfarne islændinge straffe, og det tror vi også, de kommer til. Vi anbefaler derfor et spil på islandsk sejr til odds 2,7 hos NordicBet.

 

Spil på kampen hos NordicBet

 

 

Det nigerianske og islandske flag sat sammen forud for kampen ved VM 2018