Minnesota Vikings – New Orleans Saints optakt, odds og spilforslag

I den sidste af de fire NFL divisional playoff-kampe mødes Minnesota Vikings og New Orleans Saints på U.S. Bank Stadium i Minnesota. På forhånd ligner det den mest interessante af de fire kampe, da Vikings har NFLs bedste defensiv imens Saints har NFLs fjerdebedste offensiv mål på point. Et gammelt ordsprog siger dog, at forsvar vinder mesterskaber, hvilket man også kan se på bookmakernes odds. NordicBet tilbyder i skrivende stund odds 1,44 på en Vikings-sejr, imens man får pengene 2,95 gange igen, hvis Saints løber med sejren. 

Ikke allerede kunde hos NordicBet? Lær hvordan du får 2.500 kroner i transferbonus hos NordicBet her.

 

Spil på kampen her

 

Optakt: Minnesota Vikings – New Orleans Saints

Minnesota Vikings

De lilla vikinger fra Minnesota vandt i overbevisende stil NFC North. Vikings gik 13-3 og undervejs blev det til flere yderst imponerende sejre. Blandt højdepunkterne kan nævnes en flot 29-19-sejr over søndagens modstander, Saints, en 14-9-sejr over Atlanta Falcons og to sejre over divisionsrivalerne Green Bay Packers. Vikings var kort sagt stabile gennem hele sæsonen, og de har uden tvivl fortjent at stå i divisional playoff-runden.

Vikings’ helt store styrke er holdets forsvar. I regular season tillod Vikings blot 4415 total yards, 275,9 yards per kamp, hvilket var færrest af samtlige hold i NFL. Derudover lukkede de blot 252 point ind, 15,8 per kamp, hvilket ligeledes var bedst af alle i hele ligaen.

Holdets forsvar er blevet bygget over de sidste fire sæsoner, hvor head coach Mike Zimmer har håndplukket hver eneste spiller. Han foretrækker fysisk stærke og intelligente spillere, der kan træffe hurtige beslutninger. Derfor ser man et Vikings-mandskab, der er fyldt med høje cornerbacks, alsidige safeties, hurtige linebackers og selvfølgelig bomstærke pass-rushers. Siden 2012 har Vikings draftet 17 spillere i de første tre runder, og heraf var hele 10 defensive spillere.

Offensivt har Vikings dog også et par gedigne våben. Målt på yards har Vikings  faktisk NFLs 11. bedste offensiv, imens de er tiende bedst i antal scorede point. Vikings har ydermere det syvende bedste løbeangreb, hvilket de især kan takke de to runningbacks Latavius Murray og Jerick McKinnon for.

Vikings må undvære safety Kevin McDermott, center Pat Elflein og cornerback Tramaine Brock imod Saints. Derudover er defensive end Everson Griffen og cornerback Terence Newman begge tvivlsomme.

 

New Orleans Saints

Helgene fra New Orleans rejser til Minnesota med viden om, at de kan score point. Rigtig mange point faktisk. New Orleans Saints har i denne sæson været NFLs fjerdemest scorende hold, og deres offensiv har nærmest været ustoppelig. I løbet af regular season fik Saints hele 6259 offensive yards, 391,2 per kamp, hvilket var næstmest efter New England Patriots. Både løbe- og kasteangrebet lå i NFLs top fem, og Saints er dermed et ufattelig alsidigt hold.

I denne sæson har den helt store historie i New Orleans især været de to runningbacks Mark Ingram og Alvin Kamara. De har til sammen løbet vanvittige 20 touchdowns og for næsten 2.000 yards. Dermed er de suverænt NFLs farligste runningback-duo, og de udgør en massiv trussel for enhver modstander.

På trods af deres store succes er holdets stjerne dog stadig quarterback Drew Brees. Den 38-årige QB havde NFLs næsthøjeste passer rating i regular season, hvor han kastede for 4.334 yards, 23 touchdowns og blot otte interceptions. Det er ham, der styrer Saints offensiv, og han gør det med en ufattelig effektivitet. Han er god til at læse modstandernes svagheder, hvilket gør ham i stand til altid at sætte point på kontoen. Brees har samtidig et næsten telepatisk forhold til wide receiver Michael Thomas, der har hele 104 receptions for 1.245 yards og fem touchdowns i denne sæson.

Defensive tackle Tony Dewayne McDaniel er den eneste Saints spiller, der definitivt misser kampen imod Vikings. Wide receiver Brandon Coleman, defensive tackle Sheldon Rankins, cornerback P.J. Williams og linebacker Michael Mauti er dog alle tvivlsomme.

 

Spilforslag

Saints kommer til Minnesota propfyldt med selvtillid. I wildcard-runden blev det til en 31-26-sejr over Carolina Panthers, og Saints’ offensiv virker nærmest ustoppelig. Med Brees, Thomas, Kamara og Ingram har Saints utrolig mange strenge at spille på, og det bliver svært for Vikings at stoppe dem alle. Hvis Brees formår at få sat point på kontoen, kan Saints virkelig sætte Vikings under pres.

Vikings har en udmærket offensiv, men quarterback Case Keenum er simpelthen ikke i nærheden af Brees’ klasse. Faktisk er Keenum i det store hele relativt middelmådig, og det er svært at se ham hive Vikings tilbage i kampen, hvis de først kommer bagud. Derfor har vi på fornemmelsen, at overraskelsen lurer i denne kamp og anbefaler, at man spiller på en Saints-sejr til odds 2,95 hos NordicBet.

 

Odds på Saints-sejr her