Marokko – Iran odds: Sekspointskamp venter allerede i første runde

Fredagens kamp mellem Iran og Marokko er nærmest vind-eller-forsvind for begge hold. Hvis de skal have nogle chancer for at snuppe en plads i ottendedelsfinalen foran enten Spanien eller Portugal, kræver det simpelthen tre point i denne kamp. Derfor kan man også forvente en taktisk præget affære, hvor der bliver gået til stålet.

Marokko har sendt en rigtig spændende trup til Rusland. Landstræner Herve Renard råder over en interessant blanding af unge og erfarne spillere, og de er stærke i begge ender. Derfor kan man sagtens tillade sig at have store forventninger til de rødklædte ørne.

Iran har ikke vundet en VM-kamp siden 1998, men nu skal det være. I Carlos Queiroz har de en rutineret træner, der har formået at revolutionere iransk fodbold. De har en række lovende unge spillere fra europæiske ligaer, og iranerne går en spændende tid i møde.

På grund af Marokkos stærke hold har de danske bookmakers gjort dem til pæne favoritter. Unibet giver for eksempel odds 2,25 på en marokkansk sejr og hele odds 3,65 i tilfælde af fuldt udbytte til iranerne. 

 

Spil på kampen hos Unibet

 

Optakt: Marokko – Iran

Marokko er Nordafrikas stærkeste

Det marokkanske fodboldforbunds officielle logoLøverne fra Atlas, som det marokkanske landshold kaldes, er en af de stolteste fodboldnationer i Afrika. Igennem historien har de gået fra den ene sejr til den næste, og nu er det tid til en ny storhedstid. Marokko er med til VM for første gang siden 1998, og de er ikke kommet bare for at deltage. På trods af den svære gruppe er de kommet for at efterlade et aftryk på turneringen, hvilket ikke er urealistisk.

Marokkanerne har nemlig et rigtig slagkraftigt hold. I defensiven er det folk som Juventus-stjernen Mehdi Benatia og Real Madrids Achraf Hakimi, der styrer med hård hånd, imens Ajax’ Hakim Ziyech, Younes Belhanda fra Galatasaray og selvfølgelig legneden Mbark Boussoufa skal stå for de offensive tryllerier. Marokkanerne har masser af heste at spille på, så de bliver også svære at lukke ned.

Under Herve Renards kyndige hånd spiller Marokko underholdende og offensiv fodbold. Det er et teknisk fremragende hold, og spillerne elsker at underholde fansene med lækkerier. Marokko mangler desværre en smule taktisk forståelse og koldblodighed til tider, men det er noget de konstant udvikler.

Marokko har allerede udviklet sig enormt under Renard. Han har fået spillerne til at kæmpe for trøjen, så man ser dem ikke længere slå op i banen. Nu dør de i stedet med støvlerne på. Det bedste eksempel på transformationen er Mbark Boussoufa. Han var længe den ultimative luksusspiller, men i dag arbejder han hårdt på den centrale midtbane, hvorfra han fordeler spillet og finder sine holdkammerater.

Marokkanerne er samtidig begyndt at spille en dynamisk form for fodbold. Man ser ofte spillerne skifte position i løbet af kampene, så de er svære at dække op. For eksempel skifter Ziyech på venstrekanten ofte plads med med de centrale midtbanespillere, og bevægelsen skaber en masse plads på modstandernes sidste tredjedel.

 

Forventet startopstilling

Munir – Hakimi, Saïss, Benatia, Dirar – El Ahmadi, Boussoufa – Ziyech, Belhanda, Amrabat – Boutaïb

Se Marokkos VM-trup her

 

Iran er med for at lære

Det iranske fodboldforbunds logoIransk fodbold er inde i en rivende udvikling for tiden. For første gang nogensinde har de kvalificeret sig til to VM-slutrunder i træk, og de høster virkelig frugterne af et langt og dedikeret udviklingsforløb. En af hovedpersonerne i dette forløb er landstræner Carlos Queiroz. Han har arbejdet hårdt med at udvikle fodbolden i Iran, og det betaler sig.

For fire år siden spillede Iran defensiv og afventende fodbold, men siden da har de taget et skridt fremad. Spillerne er blevet markant bedre, og taktikken er derfor også blevet mere vovet. Mange af spillerne er rykket til gode europæiske ligaer, hvor de bliver matchet på højere niveau og er blevet vant til at spille i højere tempo. I dag spiller Iran typisk i en 4-3-3-formation, hvor der er megen offensiv frihed til de forreste spillere.

Denne offensive frihed benytter iranerne til at bombe mål ind. I kvalifikationen scorede de på stribe, og det er de fortsat med i opvarmningen til VM. De har scoret i ti af deres seneste 11 kampe, og angriberne er virkelig i storform. Alireza Jahanbakhsh blev topscorer i Æresdivisionen med 21 mål for AZ Alkmaar, Karim Ansarifard scorede 17 mål i den græske liga for Olympiakos og Kaveh Rezaei scorede 16 mål i den belgiske liga for Sporting Charleroi. Derudover er det også værd at nævne 23-årige Sardar Azmoun, der har scoret 24 mål i 33 landskampe og til daglig tørner ud for russiske Rubin Kazan.

På trods af Irans store fremgang i løbet af de seneste fire år har de stadig et stykke vej at gå. Størstedelen af profilerne er stadig relativt unge, og de er først for alvor ved at slå igennem i international fodbold. Derfor er det formentlig også for tidligt for Iran at drømme om at gå videre fra gruppen, men mindre kan også gøre det. De bevæger sig nemlig i den rigtige retning, og dette VM er en god mulighed for at vise det til resten af verden.

 

Forventet startopstilling

Beiranvand – Mohammadi, Montazeri, Pouraliganji, Rezaeian – Shojaei, Ezatolahi, Hajsafi – Taremi, Azmoun, Jahanbakhsh

Se Irans VM-trup her

 

Marokko – Iran spilforslag

Marokko varmede op til VM med at slå Estland og Slovakiet og spille uafgjort med Ukraine. Det var rigtig fine resultater, og man må derfor forvente, at de rød-grønne er i topform både spillemæssigt og mentalt inden åbningskampen.

Løverne fra Atlas er også utvivlsomt det stærkeste hold på papiret. De har kvalitetsspillere på nærmest samtlige positioner, og de spiller generelt i bedre ligaer end de iranske. Iranernes spillere er primært i mellemklubber i udviklingsligaer som den belgiske, hollandske og russiske, mens Marokko kan prale af spillere fra Real Madrid og Juventus. De spillere Marokko har i de mindre ligaer, spiller derudover i topklubberne som Fenerbahce, Galatasaray, Feyenoord, Ajax og Standard Liege.

Vi anbefaler derfor et spil på en sejr til Marokko til odds 2,25 hos Unibet. 

 

Følg spilforslaget hos Unibet

 

Bookmakeren Unibets logo på grøn baggrund