Kroatien – Grækenland odds: Hvem tager første skridt imod VM?

Der er virkelig lagt op til en intens kamp, når Kroatien hjemme tager imod Grækenland i den første af to playoff-kampe torsdag aften. Begge hold underpræsterede en smule i kvalifikationen, men det kan de råde bod på ved at kvalificere sig til VM.

Kroatien lignede længe en sikker VM-deltager, men så gik alt galt i slutningen af kvalifikationen. Før gruppespillets sidste kamp fyrede kroaterne landstræner Ante Cacic og hans erstatning, Zlatko Dalic, sikrede andenpladsen med en 2-0-sejr i Ukraine.

Grækenland sluttede efter suveræne Belgien i deres kvalifikationsgruppe. Grækerne havde gode momenter, men de smed også en række unødvendige point. For eksempel spillede de 0-0 på hjemmebane imod Estland i august.

Hjemmeholdet er store favoritter ifølge bookmakerne, når der torsdag er sport i TV af den allerhøjeste kvalitet. Hos LeoVegas Sport får man odds 1,40 på, at Kroatien vinder, imens der er odds 9,25 på en græsk sejr.

Læs vores anmeldelse af LeoVegas Sport her.

 

Spil på kampen hos LeoVegas Sport

 

Optakt: Kroatien – Grækenland

Kroatien

På trods af en fremragende start på kvalifikationen udviklede den sig til en fadæse for Kroatien. Kroaterne blev trukket i gruppe med blandt andet Island, Ukraine og Tyrkiet, men de var favoritter til at gå videre fra starten af. Det startede da også som smurt for Kroatien, der stod med 13 point efter de første fem kampe. Herefter gik det dog helt galt, for i de næste fire kampe fik de rød-hvide blot en enkelt sejr. Derudover tabte de på udebane til Island og Tyrkiet, imens Finland formåede at hente 1-1 i Zagreb.

Pointtabet imod Finland kostede Ante Cacic jobbet. Få dage før den afgørende gruppespilskamp i Kijev imod Ukraine blev han fyret og erstattet af Zlatko Dalic. 51-årige Dalic ligner dog ikke en mand, der kan sikre store resultater for Kroatien. Han brugte det meste af sin spillerkarriere hos den lille kroatiske klub Varteks, og hans trænerkarriere har heller ikke været prangende. Han tabte den kroatiske pokalfinale som cheftræner for Varteks i 2006, og han har derudover brugt en årrække som træner i Mellemøsten, hvor han dog har gjort det godt. I 2016 førte han for eksempel Al-Ain frem til den asiatiske Champions League-finale.

Kroatien har på papiret en af de stærkeste trupper i Europa, hvilket især skyldes den bundsolide midtbane. Kroatisk fodbold har dog store problemer med korruption, og der er stor utilfredshed med landets fodboldforbund blandt de mange fans. Dette kom blandt andet til udtryk under sidste års EM, hvor en  gruppe ultras afbrød kampen imod Tjekkiet i protest imod forbundets ledelse. Netop kaosset på ledelsesgangene betegnes af mange som den primære årsag til, at Kroatien nærmest kronisk underpræsterer på den store scene.

Til kampen imod Grækenland må Kroatien undvære Borna Barisic, Vedran Corluka, Mateo Kovacic og Ante Coric, der alle er skadede.

 

Trup

Målmænd: Danijel Subasic (AS Monaco), Lovre Kalinic (Gent), Dominik Livakovic (Dinamo Zagreb)

Forsvarsspillere: Domagoj Vida (Dinamo Kijev), Ivan Strinic (Sampdoria), Dejan Lovren (Liverpool), Sime Vrsaljko (Atletico Madrid), Josip Pivaric (Dinamo Kijev), Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen), Matej Mitrovic (Besiktas), Marin Leovas (PAOK), Zoran Nizic (Hajduk Split), Antonio Milic (Oostende)

Midtbanespillere: Luka Modric (Real Madrid), Ivan Rakitic (Barcelona), Ivan Perisic (Internazionale), Milan Badelj (Fiorentina), Marceloa Brozovic (Internazionale), Marko Rog (Napoli), Mario Pasalic (Spartak Moskva), Filip Bradaric (Rijeka), Nikola Vlasic (Everton)

Angribere: Mario Mandzukic (Juventus), Nikola Kalinic (AC Milan), Andrej Kramaric (Hoffenheim), Marko Pjaca (Juventus), Duje Cop (Standard Liege), Ante Rebic (Eintracht Frankfurt)

 

Grækenland

Det græske landshold hentede to sejre i oktober, hvormed de sikrede sig andenpladsen i Gruppe H. Sejrene kom imod Cypern og Gibraltar, og grækerne tager dermed til Zagreb med masser af selvtillid i bagagen.

Der var dog også være græske bump på vejen. I midten af kvalifikationen kom grækerne op på fem kampe i træk uden sejr, men de holdt alligevel fast på landstræner Michael Skibbe. Det hører også med til historien, at Grækenland faktisk leverede flere fine præstationer i denne periode. Det blev blandt andet til 1-1 på udebane imod Belgien, i hvad der viste sig at blive belgiernes eneste pointtab. Derudover spillede Grækenland to gange uafgjort med Bosnien-Herzegovina, hvilket også var acceptabelt. Det eneste decideret dårlige resultat var faktisk 0-0 på hjemmebane imod Estland i slutningen af august.

Grækenland må desværre undvære støtte fra deres trofaste fans i Kroatien. De to landes fodboldforbund er blevet enige om, at begge kampe skal afholdes uden udebanetilskuere. Dette skyldes de massive uroligheder, der fandt sted, da de to lande senest mødtes i kvalifikationen til EM i 2012. Før kampen i Athen angreb græske fans gæsterne med fyrværkeri, og det endte i store kampe i mellem fans fra begge sider og politi.

Skibbe har alle mand klar til kamp. Han har dog valgt at se bort fra blandt andet AEK-stjernen Petros Mantalos og Genk-angriberen Nikos Karelis.

 

Trup

Målmænd: Orestis Karnezis (Watford), Stefanos Kapino (Olympiakos), Giannis Anestis (AEK Athen)

Forsvarsspillere: Vasilis Torosidis (Bologna), Sokratis Papastathoppoulos (Borussia Dortmund), Kostas Manolas (AS Roma), Kyriakos Papadopoulos (Hamburg SV), Giorgos Tzavellas (Alanyaspor), Kostas Stafylidis (Augsburg), Panagiotis Retsos (Bayer Leverkusen), Babis Lykogiannis (Sturm Graz)

Midtbanespillere: Alexandros Tziolis (Al-Fayha), Giannis Maniatis (Alanyaspor), Kostas Fortounis (Olympiakos), Andreas Samaris (Benfica), Lazaros Christodoulopoulos (AEK Athen), Panagiotis Tachtsidis (Olympiakos), Carlos Zeca (FC København), Dimitris Pelkas (PAOK), Dimitris Kourbelis (Panathinaikos)

Angribere: Kostas Mitroglou (Olympique Marseille), Tasos Bakasetas (AEK Athen), Apostolos Vellios (Nottingham Forest), Giannis Gianniotas (Real Valladolid), Dimitris Diamantakos (VfL Bochum)

Spilforslag

Kroatien er kæmpe favorit forud for denne kamp, og alt andet end en sejr til Balkan-nationen vil være en skuffelse. Hvis Kroatien skal leve op til forventningerne, kræver det dog, at deres topspillere lever op til forventningerne.

Dette gælder selvfølgelig også angriberen Mario Mandzukic, der har scoret fem mål i kvalifikationen indtil videre. Juventus-angriberen har haft det svært for sit klubhold i denne sæson, men på landsholdet er han altid blandt de førende spillere.

Mandzukic er en mand, der brænder for at spille på landsholdet, og han giver sig altid fuldt ud. Han er derudover en kynisk afslutter og en alt i alt fremragende fodboldspiller. Derfor anbefaler vi, at man spiller på, at han kommer på tavlen til odds 2,43 hos LeoVegas Sport.

 

Følg spilforslaget hos LeoVegas Sport