Hvem vinder FIFA Puskás Award 2017? Odds på årets bedste mål

Foto: CosminIftode/Shutterstock

 

Mandag den 23. oktober uddeles den årlige FIFA Puskás Award til den fodboldspiller, der lavede det flotteste mål i den forgangne sæson. FIFA nominerede ti mål i starten af september, og de er i dag blevet barberet ned til tre finalister. Vinderen bestemmes af fodboldfans verden over, der kan stemme på deres favorit på FIFAs hjemmeside. De tre finalister er Olivier Giroud fra Arsenal, Deyna Castellanos fra Colombias U17-kvindelandshold og Oscarine Masuluke fra sydafrikanske Baroka.

Bookmakeren Betsafe er ikke i tvivl om, hvem favoritten her. De udbyder odds 1,75 på Giroud, odds 2,75 på Castellanos og odds 4,50 på Masuluke.

Læs vores anmeldelse af Betsafe her.

 

Spil på vinderen af FIFA Puskás Award 2017

 

De tre kandidater

Der kan stemmes på de tre finalister indtil den 23. oktober, hvor vinderen modtager prisen. Her er de tre kandidater:

 

Olivier Giroud

De fleste kan formentlig huske Girouds fremragende skorpionspark fra Premier League-kampen imod Crystal Palace på nytårsdag. Odds på dronningens nytårstale 2018 hos Unibet. Målet afsluttede et flot kontraangreb, hvor Giroud selv bidrog med en fiks hælaflevering i opbygningen.

 

Oscarine Masuluke

Saksesparks mål er sjældne, og mål scoret af målmænd er endnu sjældenere. På trods af dette formåede sydafrikaneren Oscarine Masuluke at kombinere begge disse ting, da han scorede et vaskeægte drømmemål imod Orlando Pirates i november sidste år. Masulukes mål faldt i kampens sidste minut, og sikrede Baroka et enkelt point. Klubben endte i øvrigt med at overleve med netop et point ned til nedrykningsstregen, hvorfor Masulukes mål ikke bare var smukt men også vigtigt.

 

Deyna Castellanos

Det sidste af de tre mål blev scoret ved U17-VM for kvinder i Jordan i oktober sidste år. Cameroun havde netop udlignet til 1-1 i kampen imod Venezuela i det 93. minut, men Venezuelas stortalent Deyna Castellanos nægtede at opgive sejren. Da Venezuela skulle give bolden op, instruerede hun sin holdkammerat i, hvor hun ville have bolden, hvorefter hun sparkede på mål fra midtercirklen. Bolden gik i mål, hvilket sikrede Venezuela en sensationel 2-1-sejr.

Castellanos er i øvrigt et af de største talenter indenfor kvindefodbold. Hun fik sin debut ved U17-VM i 2014 i en alder af blot 14 år. Nu er hun 18allerede en etableret del af Venezuelas landshold. Der er endda dem der forudser, at hun bliver verdens bedste i løbet af de næste par år.

 

Man kan afgive sin stemme på FIFAs hjemmeside her.

 

De tidligere vindere:

Prisen for året mål er blevet uddelt siden 2009. Den første vinder var Cristiano Ronaldo, men som det kan ses på vinderlisten, behøver man ikke være en verdensstjerne for at vinde. I sidste sæson vandt malaysiske Mohd Faiz Subri for eksempel med et vanvittigt frisparksmål.

2009: Cristiano Ronaldo
2010: Hamit Altintop
2011: Neymar
2012: Miroslav Stoch
2013: Zlatan Ibrahimovic
2014: James Rodriguez
2015: Wendell Lira
2016: Mohd Faiz Subri

 

Spil på vinderen af FIFA Puskás Award hos Betsafe