FC København – Atletico Madrid odds: Nyt europæisk brag i Parken

Torsdag aften står den endnu en gang på europæisk fodbold i Parken, når FC København tager imod Atletico Madrid. Der hersker altid en helt speciel stemning i den danske hovedstad, når disse store opgør spilles, og torsdag bliver ikke anderledes. FCK får da også brug for al den opbakning, de kan få for at have en chance imod det spanske storhold.

Københavnerne fik dog den perfekte opvarmning til braget, da de lørdag eftermiddag smadrede Randers FC med 5-1 på Parken. Dermed blev lidt af pletten fra nederlaget til Brøndby IF i pokalturneringen vasket væk, men det hører med til historien, at Randers var decideret håbløse.

Håbløse kan man ikke kalde Atletico Madrid. Hovedstadsklubben har vundet de seneste tre kampe, og Atletico har dermed budt FC Barcelona op til dans i toppen af La Liga. Her ligger Atletico Madrid i øjeblikket på andenpladsen, syv point efter Barcelona.

Derfor Atletico Madrid er da også kæmpe favoritter, når de drager til Danmarks hovedstad. Derfor udbyder bookmakeren Unibet også en Atletico-sejr til odds 1,55, imens der er hele odds 7,15 på, at FC København laver overraskelsen og vinder.

Lige nu kan du få 1.000 kroner i bonus hos Unibet. Læs hvordan her.

 

Odds på Europa League hos Unibet

 

Optakt: FC København – Atletico Madrid

FC København

De hvidklædte løver har gang i en af de værste sæsoner i klubbens nyere historie. Resultaterne svigter, og klubben er i overhængende fare for at misse europæisk fodbold for første gang siden 2001. Denne fare blev endnu større, da FC København i starten af måneden tabte til ærkerivalerne Brøndby IF på hjemmebane i pokalturneringen. Det skuffende nederlag, der smadrede klubbens sidste håb for at redde sæsonen med et trofæ, medførte hård kritik fra fansene forud for Superliga-premieren imod Randers i weekenden.

– Tre derbynederlag på stribe og ti års rekorder sat over styr. Hvem bærer ansvaret? Ligemeget hvad der skår, så står vi stadig her – kæmp for København, stod der på tre bannere på Sektion 12. Det er her de mest dedikerede fans står, og de mange dårlige resultater gør tydelig ondt på dem.

Imod Randers leverede københavnerne dog en god indsats og vandt 5-1. Især nyindkøbet Viktor Fischer leverede en god figur, og han ligner allerede nu en kolossal gevinst. Den danske landholdsspiller scorede til 2-0, og han var her og der og alle vegne i sin Superliga-debut. Det hører dog med til historien, at Randers var decideret håbløse. Bundklubben forærede simpelthen FCK sejren gennem forfærdeligt forsvarsspil. Dermed var resultatet også en smule misvisende, da det snarere var Randers, der var elendige end FCK, der var gode.

Det var derfor heller ikke en ekstatisk Ståle Solbakken, der mødte pressen efter kampen.

– Vi spiller 35 gode minutter i dag, konstaterede den norske manager. Han tilføjede, at FCK fik en dårlig start på kampen og derudover også spillede en dårlig anden halvleg.

Københavnerne må stadig undvære langtidsskadede Erik Johansson, Mikael Antonsson og Aboubakar Keita.

 

Atletico Madrid

Atletico Madrids officielle logoFlere FCK-spillere bemærkede forud for lodtrækningen, at de håbede på, at møde et af de helt store hold. Det ønske må man sige, at de fik opfyldt, da Atletico Madrid blev trukket op af hatten. Den spanske storklub ligger i øjeblikket på en sikker andenplads i La Liga, og det er et hold med kvaltietsspillere på alle positioner. Dette gælder lige fra Jan Oblak i målet til Antoine Griezmann i angrebet. Dermed er Atletico også en af de absolutte favoritter til at vinde Europa League, akkurat som de gjorde i 2010 og 2012.

Atletico er dog gået lidt ned i kadence på det seneste. I weekenden blev det blot til en smal 1-0-udesejr over håbløse Malaga. Atletico kom foran på et mål af Griezmann allerede i kampens første minut, men herefter overlod de initiativet til hjemmeholdet. Malaga sad fuldstændig på kampen, og Atletico måtte forsvare sig med næb og klør. I alt havde Malaga 12 afslutninger, og Atletico kunne takke en solid defensiv for de tre point.

For nylig røg Atletico også ud af Copa Del Rey efter to nederlag til Sevilla. Hele 5-2 tabte Atletico med samlet til Simon Kjær og co., hvilket bestemt ikke var tilfredsstillende. På trods af de lidt svingende resultater er humøret dog højt på Wanda Metropolitano. Atletico-spillerne drømmer stadig om det spanske mesterskab, hvilket blev understreget efter weekendens sejr.

– Nu skal vi blive ved med at kæmpe og vinde resten af vores kampe, udtalte Griezmann.

For nylig er Atletico-stjernen Diego Godin også vent tilbage efter en kort skadespause, og han er derfor også i spil til FCK-kampen. Han vil være en gedigen forstærkelse for Atletico.

 

Spilforslag

FC København og Atletico Madrid mødtes senest i 2007, hvor det blev til en 2-0-sejr til Atletico. Dengang scorede Simao Sabrosa Sergio Agüero for spanierne. Det resultat kan meget vel gentage sig torsdag aften.

Hvis FCK skal gå videre, er de pisket til at levere et resultat på hjemmebane. Man må derfor formode, at Solbakken sender sine tropper på banen med et defensivt udgangspunkt. Dette har han tidligere gjort meget stor succes, men det har været med bedre spillere. Gentagende gange i denne sæson har FCK’s defensiv vist sig ude af stand til at stå imod, når den kommer under pres. Dette har både været tilfældet i Superligaen og i europæisk fodbold.

FCK har ydermere vist i denne sæson, at de ikke er på samme høje niveau som tidligere. Solbakkens tropper er godt nok blevet forstærket henover vinteren, men kvaliteten af spillerne er stadig for lav. Derudover har FCK mistet deres aura af uovervindelighed, hvilket er skidt forud for en storkamp som denne.

Det er simpelthen ikke til at komme udenom et spil i Atletico Madrids favør. Derfor anbefaler vi, at man spiller på, at Atletico Madrid vinder kampen til odds 1,55 hos Unibet.

 

Odds på Atletico-sejr her

 

Unibet officielt logo