FC Midtjylland – AaB odds: Nu stopper AaBs gode stime

Det er to formstærke mandskaber, der støder ind i hinanden på MCH Arena søndag eftermiddag. FC Midtjylland og AaB hører begge til i toppen af dansk fodbold, hvilket de har vist på det seneste.

FC Midtjylland har blot tabt en af deres seneste syv kampe, og de ligger i øjeblikket på andenpladsen i ligaen. I sidste weekend udspillede de AGF i Aarhus, og ugen før blev det til 5-1 hjemme imod Hobro.

Hos AaB tegner der sig et lignende, om end ikke helt så imponerende, billede. Nordjyderne har spillet ni kampe i træk uden nederlag, fem af disse er dog endt uafgjort, og de nærmer sig efterhånden top seks. I sidste weekend slog de Lyngby BK med 3-1 på hjemmebane, og de ligger nu på ottendepladsen.

På trods af AaBs gode form er bookmakerne ikke i tvivl om, hvem der vinder kampen. Hos Unibet er der således odds 1,54 på, at FC Midtjyland vinder, imens der er hele odds 6,00 på AaB.

 

Spil på FC Midtjylland - AaB hos Unibet

Optakt: FC Midtjylland – AaB

FC Midtjylland

Jess Thorups tropper fik en svær start på sæsonen, og cheftræneren var på et tidspunkt fyringstruet. På det sidste har den tidligere U21-landstræner dog formået at få vendt tingene, og Midtjylland er i øjeblikket på andenpladsen i Superligaen. De har vundet deres seneste tre kampe kampe med samlet 15-1, og selvtilliden er høj på MCH Arena.

Den store succes er komme efter, at Thorup er skiftet formation til 3-4-3. Dette har blandt andet betydet, at han nu kan finde plads til både Onuachu og Sørloth, hvilket viste sig en stor succes imod AGF. Midtjylland har efterhånden spillet 3-4-3 i tre kampe, og der er intet, der tyder på, at Thorup vil skifte væk fra formationen.

I sidste weekend slog de AGF med 3-0 i Aarhus og sendte dermed et klart signal til resten af ligaen om, at de skal tages seriøst i mesterskabskampen. Ulvene fra Herning råder over to af Superligaens allerbedste angribere i Paul Onuachu og Alexander Sørloth, og de to targetmænd scorer nærmest efter behov for tiden.

Til kampen imod AGF må FC midtjylland undvære Rasmus Nicolaisen. Derudover er Jonas Borring og André Rømer begge tvivlsomme. Det forlyder, at de begge er ved at være klar igen efter deres skadesperioder, men det er endnu uvist, hvorvidt de er klar til at spille fra start.

AaB

Otte kampe skulle der gå før AaB fik sæsonens første sejr. Siden da har aalborgenserne dog ikke set sig tilbage, og de er oppe på ni kampe i træk uden nederlag. Fire af de seneste fem kampe er derudover vundet, og de rød-hvide er nu derfor blot fire point efter Horsens på sjettepladsen.

Det hører dog med til historien, at AaB har haft svært ved at finde målet. Fem af deres ni ubesejrede kampe er endt uafgjort, og pokalsejren imod Viborg endte da også 1-1 i ordinær tid, før AaB scorede fire mål i forlænget spilletid.

Men formen er altså opadgående for nordjyderne, hvilket også var tidligt i sidste weekends sejr imod Lyngby. Her vandt AaB 3-1, og den unge midtbanespiller Magnus Christensen gjorde comeback efter sin skadespause.

Til kampen imod Midtjylland må AaB desværre stadig undvære anfører Rasmus Würtz. Derudover er reserverne Marco Ramkilde, Bardhec Bytyqi og Michael Lansing også alle skadede.

Spilforslag

Selvom AaB har gjort det godt på det sidste, er Midtjylland det bedste hold. Midtjyderne spiller fantastisk fodbold for tiden, og de er simpelthen bare stærkere på papiret.

Derudover skal det også nævnes, at vi skal helt tilbage til juli 2014 for at finde den sidste AaB sejr imod Midtjylland. Siden dengang har de to hold mødtes ni gange, hvoraf seks er end med Midtjylland sejr.

AaB er ligeledes hårdere ramt på skadesfronten, hvor især tabet af Rasmus Würtz vil kunne mærkes imod en kvalitetsmodstander som Midtjylland.

Vi spiller derfor på, at Midtjylland vinder til odds 1,54 hos Unibet.

 

Spil på FCM-sejr til odds 1,54 hos Unibet