FC København – Lokomotiv Moskva odds: Tæt kamp i vente i Telia Parken

Europa Leagues Gruppe F startes med et brag, når FC København hjemme i Telia Parken tager imod det russiske storhold Lokomotiv Moskva. Netop FCK og Lokomotiv er da også gruppens suverænt stærkeste hold på papiret, hvorfor dette også kan betegnes som en tidlig kamp om førstepladsen. I denne optakt ser vi nærmere på odds og spilforslag til den vigtige Europa League-kamp.

FC København leder stadig en smule efter formen i Superligaen, hvor de forbliver ustabile i begge ender af banen. I weekenden blev det til en 4-3 sejr imod FC Midtjylland, men københavnernes defensiv bør give cheftræner Ståle Solbakken grund til bekymring.

Lokomotiv Moskva vandt i sidste sæson den russiske pokalturnering, hvilket sikrede dem adgang til Europa League-gruppespillet. Lokomotiv havde ellers ikke en nem sæson, og de havde store problemer med at præstere i ligaen. I denne sæson har tingene været anderledes, og Lokomotiv er i øjeblikket på andenpladsen i den russiske liga. Efter ni kampe har de samlet 20 point, og de er et enkelt point efter Zenit Skt. Petersborg på førstepladsen.

Ser man på bookmakernes odds på kampen, er det også tydeligt, at de to hold rangeres meget lige. Hos bet365 får man for eksempel odds 2,40 på, at FCK vinder, mens der er odds 2,87 på Lokomotiv-sejren.

Læs meget mere om Europa League Gruppe Fs hold i vores store Europa League-optakt.

Spil på kampen hos bet365 >> 

 

Optakt: FC København – Lokomotiv Moskva

FC København

De regerende danske mestre vandt i weekenden 4-3 imod FC Midtjylland efter en vanvittig kamp. Københavnerne kom fuldt fortjent foran 2-0, og det lignede, at de ville køre sejren hjem i sikker stil. Dette ville målmand Robin Olsen dog anderledes, for i midten af første halvleg gav han pludseligt et mål væk helt umotiveret. Droppet kom blot to minutter efter, at FCM havde reduceret, og så var det helt lige igen.

I anden halvleg sikrede mål af Benjamin Verbic og debutanten Carlos Zeca ganske vist sejren, men den defensive usikkerhed sendte alligevel FCK afsted med en bitter smag i munden. Det var nemlig en kamp, som de aldrig burde have været i nærheden af at tabe.

Efter kampen blev Zeca kåret til man of the match, og det kunne næsten ikke være anderledes. Den græske landsholdsspiller var overalt på banen, og han var fremragende i begge ender af spillet, hvilket Solbakken også bemærkede.

– Han var rigtig god begge veje, og han var boldsikker. Vi ved, at Zeca sandsynligvis ikke skal bruge lang tid, og hvis han spiller som mod FCM, så bliver han bedre. Så har vi en klar forstærkning, men der skal stadig tid til, udtalte Solbakken til bold.dk efter kampen.

Lokomotiv Moskva

I modsætning til hvad mange tror, er Lokomotiv Moskva ikke en af de traditionelle storklubber i russisk fodbold. Det er faktisk først indenfor de sidste 20 år, at klubben for alvor er blevet etableret i toppen af russisk fodbold. Dette skyldes især massive investeringer fra de statsejede russiske jernbaner, der ejer klubben, samt den legendariske cheftræner Yuri Semin. Han blev ansat som cheftræner tilbage i 1986 og har trænet klubben over fire omgange, 1986-1990, 1992-2005, 2009-2010 og siden fra 2016 og frem. Under Semin har klubben vundet to mesterskaber og fem pokaltitler. Før Semin blev ansat blev det til sølle to pokaltitler, i 1936 og 1957, hvilket perfekt illustrerer hans betydning for klubben.

Ser man nærmere på Lokomotivs trup, er der flere navne, der bør springe i øjnene. Den mest kendte spiller er den kroatiske landsholdsforsvarer Vedran Corluka. Han har tidligere spillet for klubber som Manchester City, Tottenham Hotspurs og Bayer Leverkusen, og han er nu anfører for Lokomotiv. Derudover kan man også nævne folk som Igor Denisov, Jefferson Farfan og Manuel Fernandes, der alle haft flotte karrierer.

Med en sådan stjernerække af navne er det heller ikke tilfældigt, at Lokomotiv har haft en god sæson indtil videre. De ligger i øjeblikket på andenpladsen i den russiske liga, og de har leveret flere fremragende præstationer i denne sæson. Det er for eksempel blevet til imponerende udesejre imod de regerende mestre fra Spartak Moskva samt Champions League-deltagerne CSKA Moskva. Begge er hold, der normalt står over Lokomotiv i det russiske fodboldhierarki.

Til kampen imod FC må Lokomotiv undvære anfører Vedran Corluka samt angriberen Ari, som begge er skadede.

Spilforslag

Det ligner på forhånd en yderst tæt affære. Det er to hold, der har deres styrker i den defensive del af spillet, og ingen af dem vil starte med et nederlag. For FCK gælder det om, at lukke ned for Lokomotivs dygtige offensive spillere, imens Lokomotiv skal undgå at give omstillinger væk.

Vi anbefaler derfor et spil på uafgjort til odds 3,30 hos bet365, hvilket er et resultat, begge hold kan leve med.

 

Spil på kampen hos bet365 >>