Europæisk Melodi Grand Prix finale 2018: Hør alle Eurovision-sangene

Europæisk Melodi Grand Prix

Af railway fx/Shutterstock

Lørdag aften er det endelig tid til finalen i Europæisk Melodi Grand Prix 2018 også kendt som Eurovision. Det bliver heldigvis med dansk deltagelse, da Rasmussen klarede sig videre fra semifinalen med bravour.

I finalen skal vinderen af årets Europæisk Melodi Grand Prix findes, og der er rigtig mange gode bud på bordet. Israel og Cypern er bookmakernes favoritter, men de skandinaviske lande, heriblandt de danske vikinger, står også med rigtig gode muligheder.

I playlisten forneden kan du høre alle 26 landes sange til Europæisk Melodi Grand Prix-finalen.

 

Live bet på Eurovision her

 

 

Så gode er Danmarks chancer

Rasmussen leverede en rigtig god præstation i semifinalen. Vikingen skinnede virkelig igennem og der er ingen tvivl om, at han virkelig efterlod et godt aftryk på konkurrencen. Derfor er Danmark bestemt heller ikke uden chancer i finalen ved Europæisk Melodi Grand Prix. Netop det er også tydeligt på oddsene fra konkurrencen. Oddset på Danmark som vinder af Eurovision er faldet fra 67 før semifinalen til 40 forud for Melodi Grand Prix finalen, hvilket er 11. højest blandt alle deltagerne.

Målet for danskerne har, som forklaret af korsanger Dan Firth til Odds.dk, hele tiden være at komme i finalen og herefter at slutte i top ti. Den målsætning er vikingerne nu tæt på at fuldføre. Rasmussen og resten af lejren har dog smag på mere.

Efter finalen fremhævede Rasmussen nemlig, at Danmark tidligere har overrasket ved Europæisk Melodi Grand Prix. Brødrene Olsen, der som bekendt vandt i 2000, var heller ikke favoritter inden finalen. Faktisk blev de ikke spået mange chancer, men de vandt alligevel hele showet i overbevisende stil.

Bookmakeren NordicBet har sat en række odds på, hvordan det går Danmark ved Eurovision 2018:

  • Danmark slutter i top 20 odds 1,20
  • Danmark slutter i top 15 odds 1.60
  • Danmark slutter i top 10 odds 2,75
  • Danmark slutter i top 5 odds 6,00
  • Danmark slutter i top 3 odds 12,00
  • Danmark vinder Eurovision odds 40,00

Bookmakeren vurderer altså, at der er rigtig fine chancer for, at Danmark snupper en plads i top ti, imens det heller ikke er helt urealistisk, at vi kommer endnu højere op.

 

Odds på Danmarks placering ved MGP

 

Disse favoritter skal du holde øje med

Europæisk Melodi Grand Prix har to helt store favoritter; Cypern og Israel. De to skiller sig begge ud fra mængden både hvad angår sang og sceneshow. Samtidig har begge landes kunstnere fordel af, at de først spiller sent i showet. Cypern optræder som nummer 25 og Israel som nummer 22. NordicBet giver odds 2,20 på Cypern som vinder og odds 4,00 på Israel.

Vinderne af Eurovision synger som regel i finalens sidste halvdel. Det betyder, at seerne har deres sange frisk i erindringen, når de skal til at stemme, hvilket også gælder for den magtfulde jury.

Selvom bookmakerne spår de to sydlige nationer gode chancer, er Europæisk Melodi Grand Prix bestemt ikke afgjort. Der er flere outsiders med pæne chancer for at vinde udover Danmark. Her er det især værd at nævne Irland og Frankrig. Irland spiller som nummer 24, og de har en fremragende sang. Samtidig er Irland en nation med mange venner rundt omkring i Europa, hvilket kan give dem endnu flere seer-stemmer.

 

Masser af specials på Melodi Grand Prix

Udover alle de klassiske odds på Europæisk Melodi Grand Prix udbyder NordicBet også et hav af forskellige specials. Det er nemlig ikke kun Danmark, man kan oddse på hos NordicBet. Man finder præcis de samme spil på alle de 26 andre finalenationer.

Derudover kan man også finde specials på de nordiske nationer. Man får for eksempel odds 3,00 på, at Danmark, Sverige, Norge og Finland alle ender i top 15. Der er også odds på, hvorvidt Norge og Sverige begge ender i top ti. Her ser oddsene således ud:

Ja: 2,10
Nej 1,65

 

Hvis man tror, at et land falder helt igennem i finalen, får man odds 3,55 på, at mindst et land slutter med nul point i finalen. Det er bestemt et skud værd, når man sætter sine Europæisk Melodi Grand Prix odds.

 

Odds på Danmarks placering ved MGP

 

odds