Borussia Dortmund – Tottenham Hotspur odds: Får BVB første CL-sejr?

Med to kampe tilbage af Champions League-gruppespillet er tyske Borussia Dortmund under pres. De har blot fået to point i deres første fire kampe og er derfor pisket til sejr hjemme imod Tottenham Hotspur. De engelske gæster fører gruppen, og de ligner en overraskende gruppevinder foran Real Madrid.

Dortmund har været en stor skuffelse i denne sæson, og i weekenden blev det til endnu et nederlag. Dortmund tabte 2-1 på udebane til upåagtede Stuttgart, hvormed de nu blot har vundet én af deres sidste otte kampe. Derfor er cheftræner Peter Bosz også i overhængende fare for at blive fyret.

Hos Tottenham ser tingene noget bedre ud. Englænderne er stadig ubesejrede i Champions League, og de har allerede sikret sig en plads i forårets ottendedelsfinaler. I weekenden tabte de dog 2-0 til ærkerivalerne Arsenal, og de har derfor brug for at komme op på hesten igen.

På trods af Tottenhams gode form, får de det svært i Tyskland ifølge bookmakerne. Hos LeoVegas Sport er hjemmeholdet nemlig favoritter. Her får man odds 2,25 på en Dortmund-sejr, imens Tottenham udbydes til odds 3,10.

Læs vores anmeldelse af LeoVegas Sport.

 

Spil på kampen hos LeoVegas Sport

 

Optakt: Borussia Dortmund – Tottenham Hotspur

Borussia Dortmund

Tyskerne startede sæsonen som fyr og flamme, men de er siden gået fuldstændig i stå. Siden oktober har det ene dårlige resultat efterfulgt det andet, og Dortmund har nærmest allerede udspillet sin rolle i både Bundesligaen og Champions League. I den hjemlige turnering er de ni point efter Bayern München, imens de i Champions League skal bruge et mindre mirakel for at gå videre.

Med blot to point efter fire Champions League-kampe, må Dortmund sætte deres lid til APOEL for at gå videre. Tyskerne skal nemlig håbe, at Real Madrid sætter point til på Cypern, imens de selv slår Tottenham og herefter Real Madrid i den sidste runde. Dette skyldes, at Dortmund blot har to point efter de første fire kampe.

Årsagerne til Dortmunds krise er mange, men en fællesnævner er, at Bosz ikke formår at få det bedste ud af sine spillere. Den hollandske træner har rykket spanske Marc Bartra ud på højrebacken, hvor han har været håbløs. Bartra er normalt centerforsvar, men på grund af hans gode teknik og afleveringsevner, har Bosz altså forsøgt ham af på backen. Her er han dog ikke faldet til, og i den seneste kamp imod APOEL var det netop Bartra, der var skyld i det udlignende mål.

Derudover lider Dortmund under, at stjernen Pierre-Emerick Aubameyang slet ikke præsterer for tiden. Den gabonesiske angriber har ikke scoret i Dortmunds seneste fem kampe, og han har ovenikøbet haft disciplinære problemer. Netop derfor var han slet ikke med i truppen imod Stuttgart i weekenden.

Sidst men ikke mindst er BVB hårdt ramt af skader. De gule må i øjeblikket undvære Erik Durm, Marco Reus, Sebastian Rode og Lukasz Piszczek.

 

Tottenham Hotspur

Tottenham Hotspur logoEnglænderne er allerede sikre på at gå videre fra gruppen, men de kæmper stadig om førstepladsen. I øjeblikket har Tottenham tre point ned til Real Madrid, og de er derudover bedre indbyrdes end spanierne. Dermed ser det rigtig godt ud for Tottenham, der endda har APOEL, gruppens svageste hold, på hjemmebane i sidste spillerunde.

Man kan således også godt forestille sig, at manager Mauricio Pocchetino vil udnytte muligheden til at spare et par folk. Premier Leagues hårde juleprogram venter nemlig lige rundt om hjørnet, og det gælder om at få så mange pauser som muligt. Dette bliver endnu mere oplagt, da Spurs har problemer med bredden i truppen. Pocchetinos startellever kan byde de bedste op til dans, men de bliver skrøbelige, når stjernerne er væk. Derfor er det også altafgørende, at folk som Harry Kane, Christian Eriksen og Delle Alli forbliver friske.

Spurs kunne dog godt bruge en succesoplevelse efter, at de i weekenden tabte 2-0 til Arsenal. Nederlaget var et hårdt slag imod Tottenhams drømme om titler, og de er nu nede på fjerdepladsen i Premier League. De blev således overhalet af Chelsea i weekenden, og både Arsenal, Liverpool og Burnley ånder dem tungt i nakken.

Tottenham må undvære forsvarsspilleren Toby Alderweireld, der er skadet.

 

Spilforslag

Kampe mellem tyske og engelske hold er altid interessante. De to landes klubber har historisk set skiftedes til at dominere europæisk topfodbold, og der er derfor masser af historie involveret. Kampene er altid intense, og håneretten er vigtig.

Dortmund er i krise for tiden, men de er stadig favoritter hjemme på Signal Iduna Park. Dortmund-spillerne kæmper altid hårdt foran Die Gelbe Wand, den gule mur, og de bør være i stand til at hive sejren hjem.

Tottenham sender formentlig flere reserver til Tyskland, da Pocchetino kan tillade sig at prioritere andetsteds. Dortmund derimod er pisket til sejr for at sikre gruppens tredjeplads og en billet til Europa League.

Vi anbefaler derfor, at man spiller på, at Dortmund vinder draw no bet til odds 1,58 hos LeoVegas Sport. Her får man pengene tilbage i tilfælde af uafgjort.

 

Følg spilforslaget hos LeoVegas Sport