Danske Spil: Danmark får topplacering ved EM i herrehåndbold 2018

Lørdag aften bliver EM i herrehåndbold 2018 skudt i gang for Danmarks vedkommende. De danske drenge møder Ungarn i gruppespillets første runde, og den kamp kan markere begyndelsen på en stor slutrunde. Det vurderer bookmakeren Danske Spil i hvert fald. Før turneringens start rangerer Danske Spil Danmark som turneringens tredjestærkeste hold efter verdensmestrene Frankrig og værterne Kroatien.

 

Odds på danske medaljer her

 

Stor tiltro til Danmark

Danske Spil udbyder i skrivende stund odds 4,50 på, at Danmark bliver europamester.

– Vi tror på, at Danmark går rigtig langt i den her turnering. Vi kan sagtens se holdet nå helt frem til finalen, fortæller Peter Emmike Rasmussen, Danske Spils oddsansvarlige.

Der er naturligvis mange stærke nationer med ved EM i herrehåndbold 2018, men lykkens gudinde stod Danmark bi ved lodtrækningen.

– Det er svært at tale om gode og dårlige hold i en slutrunde, men Danmark kan altså ikke løbe ind i nationer som Frankrig, Norge og værterne fra Kroatien før semifinalen. Og ja, Spanien, Tyskland og Slovenien er dygtige hold, men vi bør kunne slå dem, uddyber Peter Emmike Rasmussen.

Danmark varmede op til VM med en fin præstation ved træningsstævnet Golden League. Her slog landsholdet værterne fra Frankrig i en vaskeægte gyser, og den præstation lover godt for EM.

– Man må bare sige, at det danske hold ser stærkt ud. Der er dobbeltdækning på alle pladser, så det er en enormt bred og god trup, vi stiler til start med, hvilket holdet også fik vist i Golden League, siger Danske Spils oddsansvarlige.

Ved Golden League slog Danmark Egypten og Frankrig, imens det blev til et smalt nederlag til Norge. Danmark måtte under hele stævnet undvære den store stjerne Mikkel Hansen, hvilket gjorde især sejren over Frankrig endnu mere imponerende. Nu er Mikkel Hansen heldigvis tilbage efter sin skade, og PSG-stjernen er klar til igen at lede det danske landshold.

Frankrig er favorit

Selvom der er rigtig meget, som taler for dansk succes, er det dog ikke til at komme uden om Frankrigs favoritværdighed. Det franske hold er regerende verdensmestre og måske verdens stærkeste hold på papiret.

– Kigger man på de seneste ti år, så har Frankrig vundet OL-guld to gange, VM-guld fire gange og EM-guld to gange. De kommer som sædvanligt afsted med en frygtindgydende trup, så de bliver holdet, man skal slå. Kroatien bliver også farlige, mest på grund af hjemmebanefordelen. Meget tyder på, at der bliver lagt et ekstremt pres på modstanderne under Kroatiens kampe, og det kan nemt have en effekt, argumenterer Peter Emmenike Rasmussen.

Frankrig er i gruppe med Hviderusland, Norge og Østrig ved EM, imens kroaterne skal møde Serbien, Sverige og Island.

Odds på danske medaljer her

 

danske spil logo