Brøndby IF – FC Midtjylland odds: Nu skal guldet uddeles

Det er en vaskeægte sekspointskamp, når Brøndby tager imod FC Midtjylland. Med tre spillerunder tilbage er det blot tre point, der adskiller de to hold. Dermed kan Brøndby stort set sikre mesterskabet med en sejr, imens FC Midtjylland virkelig kan bringe spænding tilbage i Superligaen.

Brøndby vandt torsdag klubbens første trofæ siden 2008, da de besejrede Silkeborg med 3-1 i pokalfinalen. De gul-blå har dog ikke haft meget tid til at fejre sejren, da fokus naturligvis er på at slutte sæsonen af med et mesterskab.

Midtjylland er kommet ovenpå efter en resultatmæssig svag periode. I sidste weekend hentede de to point på Brøndby, og midtjyderne har vundet de seneste to kampe i træk. Det hører dog med til historien, at modstanden har været til at overse i disse to kampe.

Brøndby har vundet syv af de seneste otte indbyrdes opgør med FC Midtjylland. Derfor er de naturligvis også favoritter til at tage de tre point mandag. Hos bookmakeren Unibet udløser en hjemmesejr odds 1,73, imens man får hele odds 4,30 på FC Midtjylland.

 

Spil på mesterskabskampen her

 

Optakt: Brøndby IF – FC Midtjylland

Brøndby skal gøre arbejdet færdigt

BIF logoTorsdag aften tog Brøndby forretten, da pokalsejren blev sikret. Nu venter så hovedretten, der selvfølgelig er det danske mesterskab. Alle forventer, at Brøndby sikrer guldet, hvilket i så fald vil være første gang siden 2005. Selv hvis Brøndby taber mandag, vil de stadig være favoritter til at tage mesterskabet, da holdets målscore er marginalt bedre end Midtjyllands, og de samtidig har et nemmere slutprogram.

Hvis det lykkes Brøndby at sikre mesterskabet, vil det bestemt også være fuldt fortjent. Holdet fra Vestegnen har været fuldstændig fantastisk i denne sæson. De gul-blå er oppe på 32 kampe i træk uden nederlag i alle turneringer, og i Superligaen har de besejret både FCK og Midtjylland tre gange, imens det også er blevet til pokalsejre over begge hold.

I torsdagens pokalfinale leverede Brøndby en solid indsats men uden at være prangende. Brøndby skabte et hav af chancer, men alligevel sad man tilbage med følelsen af, at spillerne ikke gav sig fuldt ud. Det havde de da heller ikke behov for, da sejren aldrig for alvor var i fare.

Da Silkeborg kom foran, skruede Brøndby-stjernerne bare en smule op for tempoet, og kort efter tog de selv føringen. Kampen beviste endnu en gang Brøndbys stærke moral. Spillerne giver aldrig op, og de har taget et hav af sejre på trods af svære udgangspunkter. Samtidig har Brøndby så målfarlige angribere, at de nok skal få scoret før eller siden.

Det er dog en smule bekymrende, så mange mål holdet lukker ind for tiden. Frederik Rønnow har lukket mål ind i de seneste otte kampe i alle turneringer. Flere gange har Brøndbys forsvarsspillere set en smule sløje ud, og det er noget Alexander Zorniger skal arbejde med.

Brøndby må undvære langtidsskadede Jan Kliment. Derudover er midtbaneprofilen Simon Tibbling i karantæne.

 

Nu eller aldrig for Midtjylland

FCMUlvene fra Heden har haft en fænomenal sæson. Alligevel har de befundet sig i skyggen af Brøndbys gode form i gennem de sidste mange måneder. Det har været frustrerende for midtjyderne, der ikke har følt, at de har fået nok opmærksomhed. Det har dog også tilladt dem at spille uden det pres, der hører til Superligaens førsteplads selv i de perioder, hvor de havde førstepladsen.

Nu kan midtjyderne dog ikke gemme sig længere. De skal slå Brøndby, hvis de vil holde liv i håbet om at vinde det danske mesterskab. Midtjyderne er under gevaldigt pres og kun en sejr kan bruges. Der venter Midtjylland en svær kamp i Parken på fredag, så hvis ikke de vinder mandag, så er det formentlig slut.

I sidste uges kamp imod Nordsjælland startede angriber Paul Onuachu inde for første gang siden februar. Den tårnhøje angriber gjorde en god figur og scorede endda. Hans tilbagevenden til startopstillingen er et kæmpe boost for FC Midtjylland, der simpelthen er et andet hold med ham på banen. Onuachu er en af Superligaens allerstærkeste angribere, hvilket han har bevist med ti mål i 18 Superliga-kampe i denne sæson.

Midtjyderne har da også brug for alt den hjælp, de kan få, når man tænker på deres horrible statistik imod Brøndby. I de seneste to indbyrdes opgør har de lidt pinlige nederlag, og de har været langt fra de gul-blås niveau. Det er dog værd at bemærke, at Midtjylland var i skidt form, sidst de to hold mødtes. Nu har de to sejre i træk, og selvtilliden bør igen være høj blandt de sortklædte spillere.

Samtidig har Midtjylland nu en stort set skadesfri trup. Jess Thorups eneste bekymring er Rilwan Hassan. Han har dog siddet ude siden december, så midtjyderne har for længst vænnet sig til at spille uden ham.

 

Brøndby – Midtjylland spilforslag

Kamil Wilczek har været fuldstændig fantastisk i foråret. Her har han scoret 16 mål i 17 kampe i alle turneringer. Han har scoret i de seneste syv kampe i træk, og torsdag blev det til to mål imod Silkeborg. Wilczek har den enestående evne altid at stå det rette sted i feltet, og hans målnæse bliver ikke matchet af nogle af Superligaens angribere. For tiden har han endda en helt utrolig selvtillid, og han tror på, at hver eneste afslutning går ind.

Brøndby skaber som regel masser af chancer imod FC Midtjylland og scorer også et hav af mål. I de ni indbyrdes opgør med Alexander Zorniger som Brøndby-træner har de gul-blå scoret hele 23 mål, og midtjyderne er derfor lidt af en ønske modstander. Det skyldes især, at midtjydernes spillestil faktisk passer fint til Brøndbys aggressive pres men også, at midtjydernes forsvar har det med at give Brøndbys angribere alt for meget plads.

Vi anbefaler derfor, at man spiller på, at Wilczek kommer på tavlen til odds 2,20 hos Unibet.

 

Spil på Kamil Wilczek hos Unibet

 

bookmaker odds