AaB – FC Midtjylland odds: Kan Aalborg sætte en stopper for Sørloth?

Mesterskabskandidaterne fra FC Midtjylland skal en tur til Aalborg Portland Park for at møde AaB. Midtjyderne har i deres sidste ni kampe vundet otte og spillet en uafgjort. AaB derimod har ikke vundet hjemme over FCM siden 2014.

De bolchestribede nordjyder slog Hobro med 0-1 på udebane før landskampspausen. Frederik Børsting scorede kampens eneste mål kort inde i kampen, efter at Jakob Ahlmann havde sat Martin Mikkelsen til vægs i venstre side af banen. Aalborgenserne ligger nummer otte i Alka Superligaen med 19 point.

FC Midtjylland var før landskampspausen i aktion på hjemmebane mod FC Helsingør, hvilket resulterede i en 2-1-sejr. Alexander Sørloth og Marc Dal Hende stod for de midtjyske scoringer i første halvleg. Midtjyderne ligger nummer to i ligaen med 32 point – et mindre end Brøndby IF på førstepladsen.

Udeholdet er favoritter hos bookmakerne. En FCM-sejr giver odds 1,95 hos LeoVegas Sport, mens en AaB-sejr belønnes med odds 3,85. Et uafgjort resultat giver pengene 3,55 gange igen.

Læs vores anmeldelse af LeoVegas Sport her.

 

Odds på opgøret hos LeoVegas Sport

 

Optakt: AaB – FC Midtjylland

AaB

Logo for AaBDe bolchestribede nordjyder var i fin form på hjemmebane, indtil OB kom på besøg den 29. oktober. Det var således blevet til tre sejre og to uafgjorte, inden AaB tabte med 0-2 til de stribede fra Fyn. De har også brug for en rigtig stærk hjemmebane, da det ikke er blevet til særlig mange udesejre det sidste lange stykke tid. Siden Morten Wieghorst tog over, efter Lars Søndergaard blev fyret, er det således kun blevet til fire sejre i Superligaen væk fra eget græs.

Denne sæson har indtil videre været en pose med blandede bolcher. Fire sejre, syv uafgjorte og fire nederlag står aalborgenserne noteret for. Derudover har de også haft rigtig svært ved at score mål. Det er således kun blevet til 14 mål i 15 kampe, hvilket kun bundholdene fra Randers og Helsingør har gjort dårligere. Der er altså virkelig brug for en bomber og nogle succesoplevelser i det nordjyske, og hvis de kunne få en sejr på hjemmebane over mesterskabskandidaterne fra FC Midtjylland, ville det være et stort skridt på vejen mod en genoprejsning af det nordjyske flagskib.

Den unge angriber Marco Harboe Ramkilde er stadig ude med en ankelskade, og han forventes først tilbage i det nye år. Reservemålmand Michael Lansing er også stadig ude med en rygskade, men han forventes tilbage indenfor de næste par uger. Der er ingen karantæner i Morten Wieghorsts trup, så han har næsten frit valg på alle hylder.

 

FC Midtjylland

Logo for FCMFCM har set skræmmende stærke ud det sidste lange stykke tid. De har således ikke prøvet at tabe siden de måtte rejse hjem fra Parken efter et 4-3-nederlag i løvernes hule. Det var den 10. september, så det er altså over to måneder siden, at midtjyderne er blevet besejret. I mellemtiden er det som skrevet før blevet til otte sejre og en enkelt uafgjort med en samlet målscore på 31-7. Der skal derfor en ekstraordinær præstation til for at sende FC Midtjylland hjem til Herning med et nederlag i baggagen.

Alexander Sørloth og Paul Onuachu er i øvrigt en af Superligaens stærkeste angrebsduoer. De står indtil videre noteret for 29 mål tilsammen i denne sæson, så det er et midtjysk makkerpar med masser af mål i støvlerne. Sørloth scorede også mod AaB i det omvendte opgør i Herning, så det bliver spændende at se, om de bolchestribede nordjyder har fået læst på lektien og kan sætte en stopper for den brandvarme nordmand.

Alexander Munksgaard er ukampdygtig på grund af en ankelskade. Rilwan Hassan, Rasmus Nicolaisen og Rafael van der Vaart er alle tre tvivlsomme til opgøret på grund af henholdsvis en ankelskade, en knæskade og en hjernerystelse.

 

Spilforslag

Det ligner på forhånd en målrig kamp, hvor specielt de midtjyske angribere kommer til at spille en stor rolle. AaB lukkede nemlig fire mål ind mod FCM på udebane, og selvom de er en del bedre på eget græs, så regner vi ikke med, at de kan sætte en stopper for dem begge to på Aalborg Portland Park. Derfor anbefaler vi at spille på, Alexander Sørloth scorer i kampen til odds 2,45 hos LeoVegas Sport.

 

Odds på opgøret hos LeoVegas Sport

 

Danske Spil odds banner grønt og hvidt med logo 2080 x 400